15 octombrie 2016

Judecătorii au refuzat extrădarea vâlceanului acuzat de fraudă informatică în Cehia. Vezi cine e suspectul!

 

Poliţiştii din Vâlcea au încătuşat zilele trecute un tânăr vâlcean ce este acuzat de autorităţile din Cehia că ar fi comis mai multe infracţiuni de fraudă informatică. Bogdan Alexandru Cardozo Sanabria, de 29 de ani, din Râmnicu Vâlcea, are emis pe numele său un mandat european de arestare, cehii susţinând că el a comis faptele în perioada 2010 – 2013.

În cursul zilei de vineri, 14 octombrie 2016, suspectul a fost prezentat în faţa instanţei Curţii de Apel Piteşti, cu propunerea de arestare preventivă şi extrădare. Numai că, judecătorii piteşteni au refuzat propunerea procurorilor, plasându-l în arest la domiciliu pe vâlceanul Bogdan Alexandru Cardozo Sanabria. Asta pentru că mandatul european de arestare nu a fost prezentat în original şi însoţit de traducerea în limba română.

Minuta instanţei: „Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti de luare a măsurii arestării în vederea predării persoanei solicitate CARDOZO SANABRIA BOGDAN – ALEXANDRU, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş. În baza art.101 alin.7 lit.b) din Legea nr.302/2004 modificată, Dispune luarea faţă de persoana solicitată a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14 octombrie 2016 şi până la 12 noiembrie, inclusiv. Pe durata arestului la domiciliu, persoana solicitată are obligaţiile prev. de art.221 alin.2 lit.a) C.p.p, respectiv: -să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; Atrage atenţia persoanei solicitate asupra disp. art.221 alin.11 C.p.p. Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate CARDOZO SANABRIA BOGDAN – ALEXANDRU, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Desemnează ca organ de supraveghere Poliţia Râmnicu Vâlcea. Potrivit art.101 alin.6 din Legea nr.302/2004 modificată şi completată, prezenta încheiere se comunică Centrului de Cooperare Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei de Drept Internaţional şi Tratate-Serviciul Cooperare Judiciară în Materie Penală din cadrul Ministerului Justiţiei. Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 01 noiembrie 2016, orele 10,00 pentru prezentarea, de către procuror, a mandatului european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română. Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 14 octombrie 2016, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.