10 octombrie 2016

PRIMARUL din PERIŞANI este ACUZAT de conflict de interese. Şi-a angajat nora în primărie!  

 

Încă un primar din Vâlcea are probleme cu legea. Ales în vara acestui an să conducă Primăria Perişani pentru încă patru ani, liberalul Ion Sandu ar putea să nu-şi termine mandatul. Asta pentru că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi au aflat că edilul s-a aflat pentru o bună perioadă de timp în conflict de interese şi l-au trimis în judecată sub această acuzaţie.

Dosarul în care primarul PNL este inculpat a fost înregistrat la Judecătoria Brezoi vineri, 7 octombrie 2016, iar procurorii susţin că Ion Sandu se face vinovat de încălcarea articolului 301 din Noul Cod Penal. Asta pentru că edilul a avut neinspiraţia de a-şi angaja una dintre cele două nurori în Primăria Perişani. Mai exact, Sandu a angajat-o pe soţia fiului său ca şi consilier personal al primarului, fără a ţine cont că nu respectă legislaţia în vigoare. Între timp, femeia şi-a dat demisia din Primăria Perişani, însă nu înainte ca procurorii să descopere fapta.

Îşi poate pierde mandatul de primar…

Deşi articolul 301 din Noul Cod Penal prevede şi pedeapsa cu închisoarea pentru conflict de interese, este greu de crezut că se va da o astfel de sentinţă. Asta pentru că, în general, primarii acuzaţi de comiterea acestei infracţiuni sunt pedepsiţi cu suspendare. Însă, un lucru este cert: dacă va fi găsit vinovat, primarul din Perişani îşi poate pierde mandatul.

Iată ce spune art. 301 din Noul Cod Penal: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

 

sursa foto: curieruldevalcea.ro

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “PRIMARUL din PERIŞANI este ACUZAT de conflict de interese. Şi-a angajat nora în primărie!  

  1. Oare este singura nora angajata in primarii ? Verifica cineva cum decurg concursurile pentru angajari si cine participa ? Toate neamurile, pile si neaveniti sunt angajati pe posturile de la stat.

Comments are closed.