4 septembrie 2016

VÂLCEA. Criminal din Amărăşti, condamnat la 10 ani de închisoare

 

Un bărbat din Amărăşti îşi va petrece ultimii ani din viaţă în spatele gratiilor. Constantin Bitu, de 80 de ani, a fost zilele trecute condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de omor. Bătrânul a ucis un tânăr cu sânge rece în plină stradă, în comuna Amărăşti, judeţul Vâlcea.

Drama a avut loc în data de 27 martie 2016, pe drumul comunal din satul Palanga, când, pe fondul unui conflict spontan, Constantin Bitu l-a înjunghiat cu un cuţit pe A.D., în vârstă de 34 de ani. Leziunile au fost extrem de grave (plagă toracică înjunghiată, cu interesarea cordului), iar tânărul a murit la scurt timp.

Criminalul a fost arestat preventiv, iar apoi trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În data de 2 septembrie 2016, judecătorii Tribunalului Vâlcea au decis să-l condamne pe Constantin Bitu la 10 ani de închisoare cu executare.

„Condamnă inculpatul BITU CONSTANTIN , în prezent aflat în stare de arest preventiv la Penitenciar Colibaşi, la 10 ani închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal pe o durată de 4 ani. Aplică art. 60 Cod penal. În baza art. 65 alin. 1 Cod penal; Aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b Cod penal. În baza art. 399 alin. 1 Cod pr.penală; Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. În baza art. 72 Cod penal; Deduce din durata pedepsei închisorii perioada reţinerii şi arestării preventive,începând cu 28.03.2016, la zi. În baza art. 112 alin. 1 lit. b Cod penal; Dispune confiscarea de la inculpat a unui cuţit, cu lungimea de 22 cm, lungimea lamei de 13 cm şi lăţimea lamei de 2 cm şi a unui topor, cu lungimea de 62 cm, lungimea lamei de 11 cm , lăţimea lamei de 10 cm şi lungimea muchiei de 3 cm, aflate la Camera de corpuri delicte a Tribunalului Vâlcea. În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008; Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpat în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul de Date Genetice Judiciare. Ia act că nu există constituire de parte civilă în cauză. În baza art. 274 alin. 1 Cod pr.penală; Obligă inculpatul la 1400 lei,cheltuieli judiciare către stat” – se arată în minuta instanţei de judecată.

Trebuie menţionat că sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.