Buicanul, unitate de măsurat ipocrizia în politica vâlceană

Politicienii sunt, prin definiție și prin ,,fișa postului”, ipocriți. Deși n-ar fi trebuit să ajungem la aceste concluzii, nu mai este niciun secret că așa stau lucrurile. Însă unii sunt mai ipocriți ca alții. Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, își dă doctoratul în domeniul acesta printr-o inițiativă legislativă. Ce vrea deputatul? Să anuleze toate pensiile speciale din România. Susține că singurul criteriu pe baza căreia trebuie să fie calculată o pensie este contributivitatea. Demagogie, nu glumă. Același Buican, cu doar șase luni în urmă, a votat Codul Administrativ în Parlamentul României, care prevedea – ce să vezi?! – pensii speciale pentru primari.

În iulie 2018, Cristian Buican a votat Codul Administrativ, deși Biroul Politic Național al PNL a decis ca parlamentarii liberali să voteze împotrivă. Buican a motivat atunci că a avut mandat din partea primarilor liberali vâlceni care i-au cerut să voteze Codul Administrativ. Implicit, pensiile speciale acordate primarilor. Ce face acum Buican?! Propune proiecte de lege împotriva veniturilor celor care l-au mandatat în vara lui 2018 să voteze mult discutatul Cod Administrativ. De unde se naște întrebarea simplă: când a fost sincer și când a fost mincinos patentat?!

PNL are la Vâlcea 52 de primari după alegerile din 2016. Sau cel puțin cu atâția se laudă pe hârtie. Dacă inițiativa semnată de Cristian Buican va trece de Parlament, cei 52 vor avea cui să-i ,,mulțumească”. Și încă ceva apropos de oportunism.  Proiectul de lege cu pricina a fost depus tocmai când PMP a reușit să treacă tacit, prin Senat, o propunere care viza tocmai anularea tuturor pensiilor speciale.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like