Cavalerii tristei figuri de la PNL Vâlcea

O fotografie, devenită virală pe Facebook, exprimă cu claritate starea în care se află PNL Vâlcea. Deşi a trecut ceva timp de la alegeri, dar şi de la momentul în care a fost făcută fotografia, PNL Vâlcea a rămas în aceeaşi stare. Transpunerea imagistică a acestei stări este această fotografie, în care apar cinci membri marcanţi ai liberalilor vâlceni. Cinci ,,cavaleri ai tristei figuri” de după alegerile din 5 iunie. Cu toţii au priviri care exprimă deziluziile unor speranţe deşarte, dar şi destule gânduri negre.
De la stânga la dreapta imaginii, îi recunoaştem pe fostul şef al Romsilva Vâlcea, Adam Jinaru, şeful lui de partid, Cristian Buican (pentru cine nu-l cunoaşte, este cel care stă, ca de obicei, picior peste picior), consilierul judeţean Ştefan Prală, preşedintele interimar al CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat şi ultimul… fostul primar de Băbeni, Ion Bîzic. Pare cel mai tumefiat! Are şi de ce! A pierdut alegerile, dramatic, în favoarea celui pe care l-a învins în 2012. Caz foarte rar în alegerile locale din Vâlcea şi din România, în general.
Probabil se gândea câţi muşchi a făcut cărând mapa lui Cristian Buican, până să ajungă primar la Băbeni. S-ar putea să-şi reia vechea ,,meserie”. Poate că Păsat se gândea mai puţin la soarta partidului pe care l-a tras în jos prin prezenţa sa pe lista de consilieri judeţeni. L-or măcina mai mult problemele reale pe care le va avea atunci când DNA îl va trimite în judecată.
Deşi se afla la Horezu, poate că Prală avea gândul tot în sudul judeţului, la Drăgăşani, unde strategia sa a nenorocit partidul. A încercat să rupă electoratul de stânga, pe care se baza primarul pesedist Ion Nedelcu, prin încurajarea lui Marian Florea, care a candidat de la PSRO. Şi în loc să divizarea electoratului de stânga şi unirea electoratului de dreapta, ,,marele strateg” a dus PNL Drăgăşani pe poziţia a treia.
Jinaru, la fel ca Păsat, putea avea gânduri tot din zona parchetelor şi tribunalelor, dar ceva mai profunde. Dosarele lui sunt în stare de cercetare judecătorească şi par a nu se finaliza fericit pentru fostul şef al Romsilva Vâlcea. Buican, care până în alegeri se visa şeful judeţului, este nevoit să explice peste tot că de fapt n-a vrut niciodată, fiindcă responsabilitatea şi primejdia coliziunii cu organele de cercetare penală este foarte mare. Fotografia a fost făcută la festivalul ,,Cocoşul de Hurez”, aşa că din poză lipsea un alt mare perdant. Fostul primar al oraşului gazdă, Ilie Fârtat, bătut bine în la alegerile din 5 iunie. Sau poate chiar el fotografia…
Crişu POPESCU

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.