Constantin Rădulescu şi Mircia Gutău, victorie la alegeri

A fost o noapte dementă, în care partidele implicate în alegeri la Vâlcea au făcut numărătoare paralelă a voturilor din teritoriu. Dacă la început circula zvonul că liberalul Cristian Buican ar fi marele câştigător la Consiliul Judeţean Vâlcea, iată că, în final, după ce s-au numărat majoritatea voturilor, s-a dovedit că pesedistul Constantin Rădulescu a câştigat detaşat cu un procent de 46,7%, adică aproximativ 74.000 de voturi. De asemenea, PSD a obţinut şi 15 mandate de consilieri judeţeni, în timp ce PNL a obţinut 11 mandate.

“Pentru mine, așa cum am spus-o de atâtea ori, o campanie câștigată nu este o victorie. Este asumarea unui parcurs, a unui drum pe care merg alături de oameni, e drumul acela unde, la sfârșit, te întâlnești cu acea sintagmă, despre care am vorbit mereu: BINE FACI, BINE GĂSEȘTI!

Această victorie nu poate fi victoria mea, e victoria oamenilor, a echipei PSD, e a fiecăruia dintre noi, cei care asumă binele mai presus de orice.

Felicitări tuturor candidaților PSD! Felicitări domnului Mircia Gutău, încă o dată primarul Râmnicului! Felicitări contracandidaților mei, dar mai ales mulțumiri oamenilor față de care revin cu promisiunea că, indiferent de preferințele lor politice, vor rămâne întotdeauna pe primul loc!” – a declarat Constantin Rădulescu, în această dimineaţă.

Gutău, câştigător! La CL, surprize

Pe de cealaltă parte, la Primăria Râmnicu Vâlcea nu au existat dubii: Mircia Gutău a câştigat detaşat încă un mandat de primar, obţinând 16.009 voturi, în timp ce contracandidatul său, liberalul Virgil Pîrvulescu, a obţinut 11.752 de voturi.

Paradoxal, la Consiliul Local lucrurile stau invers. PNL a reuşit să obţină 9 mandate de consilieri, în timp ce PSD a obţinut 6 mandate, PER 5 mandate, iar USR 3 mandate. Aşadar, se va juca tare în Consiliul Local pentru cele două funcţii de viceprimar.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like