Deputatul Ovidiu Popa: Noul pachet de măsuri pe care premierul își va angaja răspunderea!

Într-o postare pe pagina sa de socializare, deputatul PSD Vâlcea Ștefan Ovidiu Popa prezintă noul pachet de măsuri ale Guvernului României, pe care premierul Marcel Ciolacu își ca angaja răspunderea. Iată care sunt acestea:

  • Se reduc cu o treime funcțiile de conducere de la stat, se desființează sute de funcții de secretari de stat, consilieri etc., se comasează sute sau mii de instituții, se debirocratizează și se descentralizează multe servicii publice, se reduc posturile din companiile de stat și se plafonează la un nivel decent salariile uriașe de la stat! Este cea mai amplă reformă a sistemului bugetar din ultimele trei decenii!
  • Se înăspresc sancțiunile pentru evaziunea fiscală, se introduc noi mecanisme de control pentru comercializarea produselor cu risc fiscal ridicat și se restrânge volumul tranzacțiilor cash.
  • Apoi se introduce o taxă de minim 1% pe veniturile firmelor mari care nu plăteau nimic la statul român, se pune o taxă suplimentară de 1% pe cifra de afaceri a băncilor și o taxă de 0,3% pentru locuințele și mașinile de lux.
  • Iar toate celelalte ajustări fiscale au la bază principiul echității fiscale și al uniformizării obligațiilor la nivelul sistemului fiscal.
    Iar cei care spun acum să statul economisește puțin, dar ia venituri mult mai mari de la privați, ar trebui să fie corecți să spună că cea mai mare parte a veniturilor suplimentare vor veni de la instituțiile și companiile de stat sau de la privații incorecți față de statul român și față de ceilalți contribuabili din România!

You May Also Like