IPJ VÂLCEA. Sute de amenzi și zeci de permise reținute într-o singură zi

Ieri, 23 ianuarie a.c., polițiștii rutieri vâlceni au ”vânat” vitezomanii, pe principalele artere din județ. Cei care s-au abătut de la respectarea regimului legal de viteză ori a altor cauze generatoare de evenimente rutiere au fost drastic amendați sau s-au ales cu permisul reținut.

Polițiștii au fost prezenți pe drumurile publice din județ, acţionând în sistem integrat cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș, Sibiu, Olt și Gorj, pentru prevenirea accidentelor rutiere, precum și pentru fluidizarea traficului pe căile de acces în stațiunile turistice şi zonele de agrement.

În urma activităților desfășurate, au fost controlate și verificate 520 de autovehicule și legitimate 450 de persoane. De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 369 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 132.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 27 de permise de conducere (19 pentru viteză și 8 pentru depășire neregulamentară) și au fost constatate 2 infracțiuni flagrante contra siguranței rutiere pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat în trafic, un bărbat de 42 de ani, din județul Ialomița, care conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Milcoiu, cu o viteză de 108 km/h într-un sector de drum în care limita de viteză este de 70 km/h. În urma abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 990 lei. Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. De asemenea, în urma testării conducătorului auto cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără permis de conducere și conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

You May Also Like