NUICĂ, apel la minerii din Vâlcea: ,,Veniți alături de SIMION!”

Ovidiu Nuică, vicecoordonatorul AUR Vâlcea, este un tânăr antreprenor în domeniul transporturilor care și-a început recent cariera politică. A ales AUR în 2023, motivând că optează pentru promovarea intereselor românești de la cel mai înalt nivel al statului, până la ,,firul ierbii”, adică până la administrația publică locală din mediul rural. Pentru cele patru rânduri de alegeri din 2024, Nuică se va ocupa îndeosebi de zonele de vest ale județului Vâlcea.

„Când spun zona de vest nu mă refer, așa cum poate s-ar crede, la orașul Horezu, care, ce-i drept, s-a dezvoltat în ultima perioadă. Dar și acolo mai este mult de muncă, având în vedere că s-a bătut pasul pe loc atâția ani. Vreau să spun că limitrof acestui oraș există comune care nu au o dezvoltare adecvată”, spune Ovidiu Nuică despre această zonă numită generic „Oltenia de Sub Munte”.

Obiectiv discutând, poate cea mai vitregită zonă din punct de vedere economic este cea de sud vest și din jurul fostelor bazine carbonifere. În afară de Bălcești, care a mai ,,pâlpâit” economic în ultimii ani datorită unor târzii proiecte guvernamentale, zona este aproape moartă. Nici Bălcești nu se poate lăuda cu cine știe ce creșteri economice, fiind unul dintre cele mai sărace orașe din județul Vâlcea.

„Fostele bazine carbonifere din Berbești, Alunu, Copăceni, Cernișoara sunt grav afectate de sărăcie. Numai administrații conduse de patrioți le mai pot salva. Îi știu pe mineri oameni hotărâți, puternici. După ce că au avut sau unii încă au o muncă teribilă, mai vin și primarii sau guvernele să-i lovească. Așa ceva nu mai poate continua! Îi chem pe toți alături de liderul nostru George Simion!”, a mai spus Nuică.

Suntem în perioadă preelectorală, iar cuvintele oamenilor politici care cheamă la vot pot fi foarte ușor catalogate drept minciuni. Se minte și se promite în campaniile electorale mai mult decât oricând. Dar o simplă vizită în amintitele bazine carbonifere din sud-vestul județului îi dă dreptate lui Nuică și celor de la AUR: localitățile arată rău, oamenii o duc greu. Dacă AUR are sau nu oamenii competenți să preia administrațiile locale, vom vedea în scurt timp.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like