20 septembrie 2016

O publicaţie vâlceană ar fi intrat în posesia sondajului intern al PNL: Stănculescu surclasat de Moise?!

Ziarul de Vâlcea a ,,dat foc” opiniei publice judeţene printr-un articol în care apare o informaţie bombă. Potrivit publicaţiei conduse de Tiberiu Pîrnău, Iuliana Moise l-ar fi bătut zdravăn pe Victor Stănculescu în sondajul pentru locul al doilea la Camera Deputaţilor. Deocamdată, PNL Vâlcea nu a emis nici un comunicat de presă care să dezmintă ştirea.
Sub rezerva faptului că Ion Bîzîc l-ar putea bate vreodată, în cariera sa politică, pe Samoil Vâlcu într-un sondaj de opinie corect făcut, publicăm textul articolului:

Iuliana Moise l-a distrus pe Victor Stănculescu în sondajul PNL: 73 % – 27%! Felicitări AB Research pentru corectitudine! Îndrăznește Buican să FALSIFICE rezultatele?!

După cum se ştie, PNL Vâlcea a comandat un studiu de piaţă la societatea de sondare a opiniei publice AB Research, care aparţine cunoscutului sociolog Alfred Bulai şi este condusă de soţia acestuia, Ana Bulai. În treacăt fie spus, sondajul a costat 6200 euro, cercetarea urmând să fie foarte solidă.
Pe surse, am aflat că în pofida speranţelor unor grupuri de interese din partid, Iuliana Moise a câştigat detaşat bătălia cu Victor Stănculescu, scor 73 % – 27%.
Acelaşi sondaj îi plasează aproape la egalitate, în marja de eroare, pe Adrănel Cotescu şi Romulus Bulacu, în vreme ce Ion Bîzîc îl depăşeşte cu puţin pe Sami Vâlcu.
Rezultatul, mai ales în ce priveşte locul al doilea la Cameră, nu este chiar atât de surprinzător precum s-ar crede, doamna Moise conducând de ani buni , cu rezultate excepţionale, o mare filială a unei societăţi de stat, funcţie care i-a adus notorietate. Se mai ştia că Iuliana Moise este un „aspirator de voturi”, un politician carismatic şi convingător, în vreme ce contracandidatul său, finul lui Buican, face politică de cafenea.
Nu în ultimul rând a putut conta influenţa în teritoriu a primarilor şi preşedinţilor de organizaţii ai PNL Vâlcea.
Singura întrebare care se pune este dacă va îndrăzni cineva să falsifice sondajul.
Diferenţa în cazul Moise – Stănculescu fiind prea mare, orice ingerinţă pare exclusă.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.