Oteșanu – PSD: salariul minim trebuie să fie 3000 de lei!

/

Reprezentantul stângii vâlcene, deputatul Daniela Oteșanu (PSD), e de părere că salariul minim trebuie să crească la 3000 de lei. Pentru aceasta, Oteșanu susține printr-un text în care explică nevoia măririi salariale bazându-se pe realitatea românească actuală.

“De mai multe luni PSD a atras atenția asupra faptului că salariul minim pe economie trebuie să crească de la 2550 lei la 3000 lei, din cauza crizelor suprapuse cu care se confruntă românii și nu numai.
Iată că, Parlamentul European a adoptat recent o directivă cu privire la salariul minim la nivelul Uniunii Europene. Este o recomandare care poate fi aplicată și în România de la 1 Ianuarie 2023 și care stabilește nivelul salariului minim la cel puțin jumătate din salariul mediu la nivel național.
În acest moment, salariul mediu brut în România este de 6095 lei iar jumătate înseamnă, matematic, suma cu care PSD a venit ca propunere pe masa coaliției de guvernare. Este un moment important de valorificat, moment în care responsabilitatea guvernanților să fie maximă.
Se anunță o iarnă grea, o iarnă în care trebuie să avem mare grijă de veniturile persoanelor vulnerabile. Stabilirea salariului minim pe economie la 3000 de lei reprezintă un prim pas” – susține deputatul vâlcean.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like