Reacția ȘOCANTĂ a PNL după episodul cu veteranul: “Părea că nu poate să dea mâna cu toată lumea”

Imaginile care au făcut înconjurul României cu o parte din conducerea PNL Vâlcea trecând pe lângă un veteran de război chiar de ziua națională au stârnit diverse reacții. Televiziunea Vâlcea 1, ,,responsabila” filmării acelui videoclip și a distribuirii lui inițiale în mediul online, a dat ocazia unor politicieni care s-au făcut de râs să-și spele păcatele. Declarația președintelui interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Banu, este de-o iresponsabilitate uluitoare. În mod halucinant, aceasta a spus:

,,Cred ca ați remarcat și dumneavoastră că mulți dintre membri au salutat cu respect, fiecare în modalitatea pe care au considerat-o oportună. Domnul Vețeleanu era destul de slăbit, stătuse în frig, în picioare, destul de mult timp și părea că nu poate să dea mâna cu toată lumea. Asta a fost atitudea pe care noi am am avut-o, de respect și asta este atitudinea fiecărui membru liberal față de veteranii de război….și față de toți cetățenii României, în general. Modul cum a fost aruncat pe piață, trunchiat chiar, acel filmuleț…au fost membrii PNL care s-au oprit și au făcut fotografii. Aceste lucruri nu apar. Chiar în timpul ceremoniei, deși, poate nu este cel mai potrivit lucru să oprești o ceremonie și să faci poze cu domnul. Dar din bucuria revederii, unii membri s-au oprit și au făcut fotografie cu domnul Vețeleanu. E incredibil cum se pot rostogoli în spațiul public astfel de filmulețe trunchiate intenționat.”

Este adevărat că au fost câțiva liberali care l-au salutat și chiar au făcut poze cu Emil Vețeleanu, dar majoritatea lor, în frunte cu Claudia Banu, nici nu l-au băgat în seamă, așa cum reiese din filmulețul devenit celebru. Cât despre restul elucubrațiilor rostite, Banu ar trebui să plece din viața politică pentru totdeauna. 

Prin comparație, deși a fost în aceeași situație în ziua de 1 decembrie și a trecut pe lângă veteranul de război fără să-l salute, senatorul Romulus Bulacu a avut o replică de bun simț, recunoscându-și vina. ,,Îmi pare rău că s-a întămplat așa, nu am sesizat, eram… Pur și simplu îmi pare rău că s-a întâmplat. Acesată chesiune că ceilalți au întins mâinile și asta a fost greșeala, să spunem așa, nu l-am sesizat pe domnul Vețeleanu. Îi respect din toată ființa mea pe toți veteranii de război. A fost o greșeală, sigur că da!” – a spus Romulus Bulacu.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like