USR Vâlcea, ,,desfigurată” public de un ziarist vâlcean

Unul dintre puţinii ziarişti care au susţinut  USR la Vâlcea este Adrian Pană. În mediul online sunt binecunoscute multiplele sale luări de poziţie care au ajutat USR încă de la formare. Dar politica de castă, aşa – zis selectă, în fapt fiind vorba doar despre protejarea unor interese  personale sau familiale, l-a adus pe jurnalist să intre în coliziune cu USR Vâlcea. Publicăm mai jos un text apărut pe pagina de Facebook a lui Adrian Pană, menţionând că în cazul în care USR va publica un drept la replică vom proceda identic. 

Titlul de mai sus aparţine redacţiei

“Oameni noi cu metehne deja fooarte vechi!
Cum plouă și nu am mare lucru de făcut, m-am gândit cum să-i mai tachinez puțin pe amicii de la USR Vâlcea. Înțeleg că, duminică, filiala Râmnicu Vâlcea (așa spune la Statut) va organiza Adunare Generală de Alegeri pentru stabilirea delegaților care vor vota componența forurilor de conducere la apropiata Conferință Județeană. La Statut spune că membrii trebuie înștiințați cu minim 48 de ore înaintea evenimentului, ceea ce nu am dubii că s-a făcut. Mă deranjează, în continuare, atitudinea refractară față de presă și opinie publică (alcătuită și din simpatizanți, ori simpli votanți ai formațiunii amintite). Adică lipsa de transparență. Aveți ceva de ascuns?
A! Și pentru că tot m-ați acuzat, unii dintre voi, de tot felul de lucruri, unele de care nici nu aveam habar, în urmă cu ceva zile, m-am interesat și am aflat, tot de la membri care încă rezistă în calitatea asta (de membri) că se continuă un fel de… epurări.
Întrebare: și aseară ați decis exlcuderi, cu 48 de ore înainte de AGA, dragilor? S-au adunat deja zeci de cazuri. În afară de principiul de bună practică în politica modernă al transperenței, vă fac eu cunoscut încă unul, deși unii dintre voi (în special cei care ați mai făcut politică) ar trebui să-l cunoașteți foarte bine: minoritatea se supune majorității, iar majoritatea ocrotește minoritatea.
Degeaba vă supărați pe mine. Din punctul meu de vedere, acum, o minoritate confiscă munca unui număr mult mai mare de membri care au trudit (și ei, încă de la înființarea filialei) realmente pentru formațiune și principiile clamate. Sunt curios care sunt răspunsurile voastre la această nouă provocare, amicală și bine intenționată, vă asigur, din partea mea. 😉
Ce ziceți? Rdicați mănușa, Romeo Iulian Odochian și Andrei Gheorghiu?
PS. Data viitoare voi scrie un articol, pentru că lucrurile trebuie să fie cunoscute de alegători și să rămână arhivate undeva”.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like