VIDEO BOMBĂ: Nicușor Dan recunoaște că s-au fraudat alegerile la USR Râmnicu Vâlcea

În emisiunea ,,Dosar de politician” difuzată pe postul B1TV marți, 2 iulie 2019, realizatorul Silviu Mănăstire l-a avut invitat pe Nicușor Dan, fondatorul USR. La un moment dat, analizând activitatea actuală a partidului, Mănăstire i-a dat argumente lui Dan spunându-i că situația internă s-a modificat simțitor. Unul dintre argumente a fost fraudarea alegerilor interne la USR Râmnicu Vâlcea. Nicușor Dan nu doar că n-a negat argumentele jurnalistului, ba chiar a recunoscut că exemplul expus s-a mai întâmplat și în alte județe. Iată dialogul: 

Silviu Mănăstire: ,,USR-ul s-a schimbat de pe vremea în care îl conduceai, în sensul că au început să aranjeze diferite alegeri pe la filiale, prin organizații, se dau oameni afară… În USR este tehnica autobuzul. Vine un lider care, dacă vrea să preia organizația de la Vâlcea, ca să-ți dau un exemplu clar, aduce 500 de membrii – prietenii lui. Îi bagă repede și îi scoate pe ceilalți, le inventează motive… Și vine cu autobuzul și practic câștigă filiala prin vot democratic. Au votat membrii făcuți cu o zi înainte.”

Nicușor Dan: ,,Acesta este un mod consacrat de a face politică, pe care l-am văzut 30 de ani în România, însă USR are și anticorpi la fenomenul ăsta care, într-adevăr, s-a și întâmplat de câteva ori.”

Din graba discuției s-a confundat filiala județeană a USR cu organizația municipală din Râmnicu Vâlcea. USR Vâlcea (unde este președinte Andrei Gheorghiu) nu a avut alegeri la președinție de curând, deci Mănăstire făcea referire alegerea lui Romeo Odochian în fruntea organizației municipale, care avut loc pe 5 iunie 2019. Iar Nicușor Dan, chiar dacă a plecat din partid, are informații din interior provenite de la oameni care i-au rămas loiali.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like