1 august 2016

Zvonoteca – 01 august 2016

● Vă mai aduceţi aminte de minorul de etnie romă din localitatea Grădiştea, judeţul Vâlcea, care anul trecut a omorât o femeie (preoteasă) şi a rănit o fetiţă într-un accident rutier? Ei bine, Ionuţ Claudiu Hurezan este numele individului, iar el conducea atunci fără permis şi a mai şi fugit de la faţa locului. Justiţia din Bălceşti a fost însă blândă cu el, ucigaşul alegându-se doar cu măsura educativă a internării într-un centru educativ pe perioadă de 1 an, iar victima lui putrezeşte la doi metri sub pământ. Cel mai grav este că adolescentul de etnie romă a fost pus în libertate, iar acum se pare că el se urcă la volan tot fără permis de conducere, iar nimeni nu-l întreabă de vorbă. Mai mult, oamenii din localitatea Grădiştea afirmă că el că este şi extrem de agresiv, trei băieţi fiind victimele lui în seara zilei de 18 iulie 2016, atunci când i-a agresat şi le-a dat cu spray paralizant în ochi, aruncându-i într-un şanţ de pe marginea drumului. La urechile autorităţilor nu a ajuns însă nici măcar zvonul sau, poate, se fac că nu aud.

Şi că tot vorbim de problemele de circulaţie din zona respectivă, trebuie să spuneam că am primit din ce în ce mai multe informaţii conform cărora în zona Berbeşti ar circula cu maşinile pe drumurile publice zeci de persoane care nu au permis de conducere sau care au permise false, tipărite, chipurile, în alte ţări. Dar, nimeni nu vede, nimeni nu ia atitudine. Sigur, noi nu avem poliţişti rutieri la Poliţia Rutieră Vâlcea! Avem doar „pozari”, afacerişti etc.

● Fostul prefect şi subprefect de Vâlcea, Mircea Nadolu, apare cu nume şi prenume într-una dintre motivările condamnării omului de afaceri Gicuţu Deaconeasa, în dosarul privind furtul celor trei munţi. Povestea este cam aşa: în dosarul de reconstituire pentru stabilirea dreptului de proprietate pentru cei trei munţi a fost depusă o fotocopie din actul constitutiv al Societăţii Carpatina, o copie luată de la Arhivele Judeţului Gorj, modificată de inculpaţi şi, mai apoi, legalizată. Ei bine, această copie a ajuns şi pe mâinile lui Nadolu, subprefect pe vremea aceea, care, în loc să o trimită către Comisia Locală de Fond Funciar, el a luat-o de bună şi a introdus-o în dosarul de reconstituire. Iată ce se arată în motivarea condamnării lui Deaconeasa: „Fotocopia poartă pe prima pagină o inscripţie olografă executată de martorul Nadolu Mircea Alexandru, la acea perioadă secretar al Comisiei Judeţene Vâlcea pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, acesta declarând că ‹documentul respectiv a fost prezentat Colectivului Tehnic iar eu am cerut să fie înregistrat, exemplarul urmând să meargă la Colectivul Tehnic şi Comisia Judeţeană în dosarele pentru munţii respectivi. …Întrucât Basarabă Mircea era reprezentantul moştenitorilor Popescu Constantin şi Pârvulescu Maria, este puţin probabil ca altcineva să-mi aducă fotocopia după copia legalizată a extrasului după actul constitutiv transcris sub nr. 4051 din anul 1920, fapt pentru care cred că l-a depus la Colectivul Tehnic, iar cei de acolo mi l-au prezentat iar eu l-am rezolutat›. (…) Instanţa de fond a făcut precizarea că hotărârea de validare a fost adoptată în condiţiile în care preşedintele Comisiei Judeţene, respectiv fostul prefect al judeţului Vâlcea – Anuţa Handolescu se afla în concediu, iar şedinţa comisiei judeţene a fost prezidată de către subprefectul Nadolu Mircea”.

 

You May Also Like