ZVONOTECA – octombrie 2023 – VÂLCEA 

• În sediul PNL Râmnicu Vâlcea, aflat pe strada Carol I, se fac liste negre. Atitudinea nedemnă de partid liberal o dă o listă pusă în perete pe care sunt trecute numele persoanelor care ,,împrăștie informații false, negative despre Virgil Pîrvulescu”. Și sunt înșirate numele pe care Pîrvulescu le are trecute la index. Că viceprimarul penelist, aflat pe ultima sută de metri a carierei politice, se comportă în acest hal, nu mai miră pe nimeni. Aproape că e de înțeles, având în vedere stresul la care îl supune ÎCCJ. Dar oamenii din jurul său, care poate mai vor să-și continue activitatea politică și să nu se ducă la fund cu bolovanul de picior (pe care scrie cu majuscule VIP), cum de tolerează așa ceva? Existența unei asemenea liste nu e un zvon, ci o realitate. Zvon este doar PNL Râmnicu Vâlcea.

• Recent, candidatul PSD pentru Primăria Bujoreni, Silviu Zaharia, s-a lăudat pe o rețea de socializare că a cumpărat jaluzele la o școală din comună. Omul este de o ipocrizie pură! Păi ce-ar fi, măi nene, să-ți plătești datoriile către bugetul local pentru ca Primăria Bujoreni să poată face mult mai multe lucruri pentru comunitate, inclusiv pentru elevi?! Potrivit surselor noastre, Zaharia ar avea datorii la Primăria Bujoreni de circa 20 de miliarde lei vechi. Ba mai mult, candidatul social – democraților pare-se că are o problemă gravă de legalitate în ceea ce privește chioșcul pe care-l deține chiar în curtea școlii. Dar cum Prefectura este condusă de un pesedist, iar organele de cercetare sunt în genunchi în fața politicului, Zaharia defilează prin fața oamenilor din Bujoreni cu aere de mare caracter, însă realitatea este alta. Silviu Zaharia a dus ipocrizia la rang de virtute, iar cetățenii din Bujoreni trebuie să știe care-i adevărata lui față!

• Revistele de cancan de la București îl readuc în ochii opiniei publice pe afaceristul vâlcean Vincențiu Mocanu. Dacă nu este o regie făcută cu presa de scandal, cum se mai practică în rândul starletelor și starleților intrați într-un con de umbră, cu cel alintat Vicky se întâmplă ceva. Soția sa, cântăreața Cristina Spătar, a publicat pe rețelele de socializare o poză cu Tristan Tate (văleleu!) cu mesajul ,,noaptea trecută…”. Mocanu, a răspuns tot pe rețelele de socializare cu un mesaj în doi peri. ,,Fără comunicare, nu există relație. Fără respect, nu există iubire. Fără încredere, nu există motiv pentru a continua.” Ca să fie clar, din patriotism local, ținem până la capăt cu al nostru. Luptă, Vicky, luptă!

•  De o bună perioadă de timp, funcția de inspector șef al IPJ Vâlcea este vacantă. Atribuțiile au fost preluate, pe rând, de adjuncți. Acum la cârma unității se află comisarul șef Ion Matei, adjunctul Poliției Vâlcea, care nu doar că ține locul inspectorului șef, ci și celui de-al doilea adjunct, funcție care este, de asemenea, vacantă. O situație inedită, cum nu s-a mai văzut vreodată la Vâlcea. IGPR trebuie să ia o decizie urgentă în ceea ce privește conducerea Inspectoratului Județean de Poliție, pentru că un singur om nu poate face față multitudinii de provocări și obligații. Potrivit surselor noastre, la începutul anului viitor e posibil să avem parte de o surpriză la IPJ Vâlcea.

• La USR Vâlcea domnește haosul. Deși mai sunt doar o mână de oameni, loviturile sub centură între membrii partidului sunt din ce în ce mai intense. De curând, la nivel național a avut loc competiția internă pentru alegerile europarlamentare, iar Vâlcea se putea lăuda că are un candidat pe care să-l susțină cu toate forțele. Numai că nu a fost așa! Liderul USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a făcut tot posibilul pentru a-i pune piedici deputatului vâlcean Marian Lazăr, cel care s-a înscris în cursa internă pentru europarlamentare, faultându-l ori de câte ori a putut.  Gheorghiu le-ar fi cerut membrilor useriști de la Vâlcea (cei cu drept de vot) să o voteze Mădălina Cristina Prună, deputat USR, în detrimentul colegului său vâlcean. Halal colegialitate!

•  A murit omul de afaceri Ion Cotar, fostul patron al Govora SA. Înainte de el, din păcate, murise și societatea pe care a condus-o. Au spoliat-o politicieni și afaceriști locali cu duiumul. Unii i-au achiziționat spațiile pe nimic, alții i-au luat aproape degeaba utilajele. Oamenii politici se duceau cu plicul gol și se întorceau cu el plin. Toate acestea, pentru că marea vinovăție a lui Nelu Cotar a fost că nu putea să spună nu. Dumnezeu să-l odihnească!

• Nereguli uriașe găsite în gestiunea Fundației Județene pentru Tineret Vâlcea. Recent, au fost alegeri, iar fosta conducere dă din colț în colț și nu mai știe pe unde să scoată cămașa. În principiu, s-o scoată pe unde a scos și banii. Vom reveni cu detalii.

Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

You May Also Like