30 august 2016

NOU: Actele pentru cazier si dovada platii amenzii pot fi trimise scanate la IPJ Valcea

Politia Romana anunta noutati in ceea ce priveste eliberarea unor documente, dar si in ceea ce priveste plata amenzii. Este vorba despre stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, conform noilor reglementari, actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, in cazul valcenilor la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Valcea, precum și a Poliției Capitalei.

„Atât copia actului de identitate, necesară obținerii unor documente de la poliție (cazier judiciar, avize, atestate etc.), cât și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de mail a fiecărui inspectorat de poliție județean, precum și al Poliției Capitalei.

Pe site-ul nostru – www.politiaromana.ro – la secțiunea Poliția Română/Unități teritoriale, puteți găsi legături către unitățile teritoriale de poliție.

Astfel, pentru a nu mai apela la serviciile poștale sau pentru a nu vă mai deplasa la unitatea de poliție, trebuie să transmiteți dovada plății amenzii la e-mailul unității teritoriale din care face parte agentul constatator care v-a sancționat.

De asemenea, nu mai este nevoie să veniți cu copie xerox a cărții de identitate pentru a obține documente eliberate de poliție. Este suficient să transmiteți copia scanată a documentului de identitate pe e-mailul inspectoratului de poliție județean sau al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Totodată, pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

Certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România” – se arata in anuntul Politiei.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.