DESCINDERI in VALCEA la administratori de firme. Prejudiciu de 10 milioane de euro

UPDATE: Surse judiciare ne-au confirmat ca perchezitiile au loc la firmele familiei Tudor din Valcea. Este vorba despre SC Riviera SRL Olanesti, despre televiziune VTV si hotelul Riviera Mamaia. Din cate se pare mascatii, inspectorii ANAF, jandarmii si politistii au descins si la Maria si Ion Tudor la locuinta de pe strada Morilor din Ramnicu Valcea.

Oamenii legii au descins din nou in judetul Valcea, dar si in Bucuresti si Constanta. In această dimineață de miercuri, 31 august 2016, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, coordonato de procurorul de caz dr la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, efectuează 16 percheziții la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 10 milioane de euro, prin evaziune fiscală și spălare de bani. Noua persoane vor fi duse la audieri.

Vizate sunt mai multe persoane fizice şi juridice, ce sunt bănuite ca ar fi săvârşit infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2006–2016, administratorii a 10 societăţi comerciale din judeţele Vâlcea şi Constanţa ar fi operaţionalizat un mecanism financiar-fiscal, prin care ar fi obţinut foloase în mod ilegal.

Astfel, prin diminuarea obligaţiilor fiscale, dar şi prin achiziţionarea de active la preţuri subevaluate ori prin înregistrarea unor operaţiuni comerciale fictive semnificative, pentru creșterea nereală a cheltuielilor deductibile (produsele facturate nu au figurat în conturile specifice de stocuri ale furnizorului, sau serviciile nu au fost prestate), ar fi eludat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 10 milioane de euro” – precizeaza Politia Romana.

image

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.