23 septembrie 2023

Acuzații de corupere sexuală a minorilor într-un colegiu din Râmnicu Vâlcea

Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea, o școală cu rezultate excepționale, dar cu o imagine ce lasă de dorit în ultima perioadă. Și asta din cauza unui singur elev, care de anul trecut nu poate fi ținut în frâu și cauzează probleme grave. Nici nu a început bine anul școlar și “beizadeaua” despre care facem vorbire în acest articol a “călcat în străchini”. Dacă în luna martie 2023 el a înjunghiat un copil, ei bine acum este acuzat că a trecut la perversiuni sexuale.  

M.A. este elev în clasa a VIII-a la CNI “Matei Basarab”, iar de ceva timp acuză grave probleme de comportament. Mama sa este cadru didactic la CNI “Matei Basarab” (profesor de Informatică), iar tatăl un afacerist extrem de potent financiar și cu legături politico – administrative destul de puternice. În data de 15 martie 2023, băiatul și-a înjunghiat un coleg chiar în incinta Colegiului din Râmnicu Vâlcea. Cazul urma să fie mușamalizat, însă presa locală a aflat despre incident, iar conducerea unității de învățământ a anunțat fapta la Poliție. Copilul a fost mutat în altă clasă și i s-a scăzut media la purtare. Și cu toate acestea, elevul agresor a terminat anul școlar cu media 10 la purtare, profesorii săi considerând că nu e necesară păstrarea măsurii în condițiile în care minorul nu a mai cauzat probleme. Evident numele și conturile bancare ale tatălui, dar și faptul că mama este profesor la fostul Pedagogic au cântărit enorm în luarea deciziei. Nimeni nu s-a gândit la integritatea elevilor acestei școli, la pericolul la care sunt expuși de un minor cu vădite probleme comportamentale. Și, așa cum era de așteptat, situația a degenerat chiar mai repede decât se așteptau. 

Perversiuni sexuale la școală

Vineri, 22 septembrie 2023, “bomba” a explodat din nou la Colegiul Național “Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea. Elevul M.A. a recidivat, însă de data asta nu a mai recurs la acte de violență, ci, se pare, la perversiuni sexuale. Ceea ce s-a întâmplat cu adevărat zilele trecute în școală nu se știe. Pe de-o parte există zvonuri ce susțin că elevul problemă și un coleg de-al său ar fi mers într-o sală unde învață micuți de clasa a III-a și ar fi început să facă tot felul de gesturi obscene, obligându-i pe copii să-i imite. Pe de altă parte, sunt voci care atestă că ar exista o filmare în care un elev de clasa a III-a este supus la perversiuni sexuale, filmare făcută de elevul M.A. și de colegul său. Până la ora publicării articolului, un punct de vedere oficial de la conducerea CNI “Matei Basarab” nu avem, iar inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vâlcea, Mihaela Andreianu, spune că nu a primit nicio informare oficială pe această temă: “Nu știu nimic oficial pentru că nu am primit nicio informare. Vineri după – amiaza am fost anunțată telefonic despre acest incident , iar luni aștept punctul de vedere oficial al conducerii școlii. Știu că este vorba despre același elev care a fost implicat în incidentul din anul școlar trecut, însă nu am cunoștință despre ce s-a întâmplat cu adevărat. Voi afla cu siguranță luni”. 

Anchetă a Poliției pentru corupere sexuală a minorilor

Poliția municipiului Râmnicu Vâlcea a deschis o anchetă penală cu privire la cele întâmplate la CNI “Matei Basarab”, vineri polițiștii fiind prezenți în școală pentru cercetări. Potrivit informațiilor pe care le avem, minorul nu ar avea 14 ani și, conform legislației în vigoare, nu are răspundere penală. 

“În ceea ce privește incidentul produs într-o unitate de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea, vă comunicăm faptul că, ieri, 22 septembrie a c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere sexuală a minorilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea” – este punctul de vedere oficial al IPJ Vâlcea. 

“Am încercat să-mi cresc copiii frumos”

Am dorit să aflăm și punctul de vedere al mamei copilului despre care am povestit în acest articol, cadru didactic la CNI “Matei Basarab”. Ea nu a vrut să comenteze prea mult pe această temă susținând că nu știe ce s-a întâmplat cu adevărat și nu cunoaște decât punctul de vedere al fiului ei. “Nu am ce comenta! Vreau să vorbesc la școală cu toți cei implicați și să știu cu exactitate ce s-a întâmplat acolo. Știu doar varianta copilului meu și nu se pupă cu ce s-a scris în presă. Nu am predat așa ceva acasă, eu am încercat să-mi cresc copiii frumos” – ne-a declarat profesorul Dana A. 

Notă: Am folosit inițialele numelor și prenumelor pentru a proteja minorul.

Citiți aici și articolul despre incidentul din luna martie 2023:


Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like