DEZASTRU la un CENTRU de PLASAMENT din RÂMNICU VÂLCEA! Vezi ce au găsit autorităţile! (video)

Un control desfăşurat la Centrul de Plasament Andreea din municipiul Râmnicu Vâlcea a scos la iveală o serie de nereguli atât în plan administrativ, cât şi în plan igienico-sanitar. Cei 37 de copii beneficiari au parte de condiţii precare igienico-sanitare şi asta datorită indolenţei şi nepăsării personalului administrativ al centrului.

Corpul de control al prefectul de Vâlcea a descoperit mai multe nereguli în urmă cu câteva zile, printre cele mai grave fiind acelea că mâncarea este depozitată necorespunzător, medicamentele şi vaccinurile sunt ţinute în acelaşi loc cu mâncarea, iar băile sunt pline de mucegai. De asemenea, angajaţii nu şi-au făcut analizeze medicale, riscând să-i îmbolnăvească pe copiii instituţionalizaţi.

„Din punct de vedere al condiţiile igienico-sanitare, s-au constatat o serie de neconformităţi cum ar fi: spaţiul în care funcţionează cabinetul medical este insuficient dotat, nu există spaţiu frigorific, vaccinurile şi medicamentele fiind ţinute în spaţiul frigorific de la blocul alimentar. Personalul de la blocul alimentar nu are efectuat examenul coproparazitologic şi coprobacteriologic şi nici cursurile privind noţiunile de igienă. La nivelul unităţii se desfăşoară activitate de preparare de meniuri şi servirea acestora şi s-a constatat că nu se respectă în totalitatea administraţia spaţiilor respective. De asemenea, o parte din produsele alimentare erau depozitate necorespunzător, direct pe paviment, la temperatura ambiantă şi nu exista aparatură pentru monitorizarea condiţiilor de microclimat. De asemenea, nu este amenajat un spaţiu pentru lucrurile neconforme, iar blocurile sanitare necesită lucrări de igienizare întrucât pereţii prezentau infiltraţii” – a spus Laurenţiu Papa, şef serviciu în cadrul Prefecturii Vâlcea.

Ca urmare, au fost luate o serie de măsuri, iar magazionerul centrului de plasament a fost sancţionat cu 600 de lei. De asemenea, poliţiştii de la IPJ Vâlcea s-au angajat să monitorizeze instituţia în perioada următoare, pentru a depista eventuale abuzuri sau violenţe.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.