23 mai 2024

E corect, domnilor polițiști din Horezu, să faceți una ca asta!? Șoferii au toate motivele să fie supărați

Angajații Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat, zilele trecute, noi acțiuni cu scopul creșterii siguranței pe drumurile publice. Astfel, în data de 21 mai 2024, poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Horezu și cei ai secțiilor de poliție arondate au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică rutieră.

În acest context, au fost legitimate aproximativ 40 de persoane și verificate 34 de autovehicule, fiind aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10.300 de lei. Evident că, fiind zi de mare sărbătoare creștinească (Sfinții Împărați Constantin și Elena), unii dintre șoferi și-au permis câte un pahar-două de alcool înainte de a se urca la volan. Și așa au ajuns în „plasa” rutierilor!

„Din cele 15 sancțiuni, nouă au fost aplicate celor care nu au respectat prevederile OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cinci a fost aplicate celor care au încălcat ordinea și liniștea publică, conform Legii nr. 61/1991 R. O sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea normelor OUG nr. 34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă. De asemenea, au fost reținute trei permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Astfel de acțiuni vor continua pentru identificarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile legale”, au anunțat polițiștii horezeni.

PRECIZARE IMPORTANTĂ : Titlul acestei știri este sarcastic. Vă rugăm să îl tratați ca atare! Publicația noastră a susținut și va susține orice control legal efectuat de către orice autoritate a statului, indiferent de momentul calendaristic!

You May Also Like