Impas pentru societăţile care închiriau schiuri la baza pârtiei din Voineasa – Vâlcea

Societăţile comerciale care închiriau schiuri la baza pârtiei de schi din Voineasa au mari probleme. În urmă cu câteva luni au fost notificate de Primăria Voineasa, care le-a amendat cu câte 1000 de lei şi le-a somat să intre în legalitate. Deocamdată, deşi sezonul de iarnă s-a deschis, nu s-a pus problema ca respectivele societăţi să aibă activitate, fiindcă pârtia nu este deschisă. Şi nici nu pare că SC Acomin (constructorul pârtiei) şi primăria să facă ceva în acest sens.
,,Soţul meu este unul dintre cei care închiria schiuri la baza pârtiei. A fost notificat de primărie, fiind somat să intre în legalitate, chestie care se poate întâmpla foarte greu. Adică terenul pe care noi punem rulotele să nu mai fie în domeniul silvic. Se ştie că în România este foarte greu să scoţi teren din domeniul silvic. Nu ştim ce vom face atunci când se va deschide pârtia, nu ştim dacă vom continua cu această activitate. Există o zvonistică potrivit căreia nu am mai fi lăsaţi deloc să mai închiriem schiuri. Dar, repet, sunt doar zvonuri. Cert este că până acum nici nu s-a pus problema de deschiderea pârtiei. Eu sunt consilier local şi vă spun că nu am avut nicio discuţie despre asta în consiliu” a declarat Ana Maria Mardale, consilier local PNL.
În aceeaşi situaţie se află şi un alt cetăţean din Voineasa, Daniel Popescu. ,,Am luat o amendă de 1000 de lei. Noi nu am făcut acolo construcţii, închiriem din rulote. Asta este, am plătit amenda şi gata! Nu ştiu dacă ne vor mai lăsa, dar ceea ce ni se cere este foarte greu. Eu puneam rulota pe terenul unui privat, căruia îi va fi greu să scoată terenul din domeniul silvic. Şi dacă l-ar scoate, nu ştiu dacă ar mai avea interes să-mi închirieze mie” a declarat Popescu.
În anii trecuţi, pârtia a funcţionat, în sezonul de iarnă, în baza unui contract în participaţiune între SC Acomin şi Primăria Voineasa. Cu aproximativ două săptămâni înaintea sărbătorilor, societatea constructoare şi administraţia publică locală nu par interesate de deschiderea pârtiei.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.