INCREDIBIL! Foştii angajaţi ai Oltchim, scoşi în stradă! Primăria şi CJ Vâlcea încearcă să găsească soluţii! (VIDEO)

Situaţie incredibilă pentru foştii angajaţi ai combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. După o viaţă de muncă la această societate, ei se văd aruncaţi acum în stradă din blocul ce aparţine Oltchim-ului. Ajunşi la pensie şi, astfel, nefolositori combinatului, foştii chimişti sunt batjocoriţi şi umiliţi de cei care conduc în aceste momente destinele societăţii.

Cazul a fost adus în atenţia opiniei publice de către conducerea Primăriei Râmnicu Vâlcea, care, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, încearcă să găsească o soluţie urgentă pentru foştii angajaţi ai Oltchim.

„Foştii angajaţi ai Oltchim, care acum sunt la pensie au primit somaţie ca mâine (sâmbătă, 16 iulie 2016) să elibereze garsonierele. Sunt oameni bolnavi, oameni bolnavi de cancer. M-a impresionat fantastic. Am avut o întâlnire cu vreo 20 de reprezentanţi ai lor, pentru că ei sunt 200 şi ceva şi vor fi scoşi în stradă. Acum, tu ca Primăria, nu poţi sta cu mâinile în sân. Va trebuie să am o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean să găsim o soluţie, să cerem un răgaz măcar pentru ca aceşti oameni să nu fie scoşi în stradă. Şi, gândiţi-vă, după o viaţă de muncă stau într-o cameră care are 18 m.p. Este vorba de PT-ul acela din Traian, blocul respectiv al Oltchim-ului. Şi toţi cei care nu mai lucrează la Oltchim, au ieşit la pensie, au primit somaţie: 32 în prima etapă, dar mai ies la pensie, peste 3 luni, încă 76. Va trebui să luăm o decizie urgentă. Vom purta o discuţie cu firma, BDO din Bucureşti, care se ocupă de valorificarea bunurilor. Va trebui să luăm o decizie pentru că nu ne putem juca cu soarta oamenilor” – a spus primarul Mircia Gutău, în cadrul ultimei sale conferinţe de presă.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.