6 martie 2017

Maria Bobeanu, „asistata social” din Consiliul Local. Ea e turist de lux pe banii râmnicenilor

 

În Vâlcea, din păcate, există destul de multe femei care au promovat şi promovează în continuare în funcţii publice administrative pe alte criterii decât competenţa. „Piloase” sunt cu duiumul, iar în acest fel nu vom reuşi niciodată să schimbăm mentalitatea şi misoginismul românilor. Pentru că a urca pe treptele profesionale prin alte metode (a se interpreta prin ajutor politic, nu altceva) decât cele prin muncă şi efort intelectual, nu este normal.

Din nefericire, în acest articol vom face referire la o doamnă care se încadrează perfect în tiparul descris mai sus. Este vorba despre Maria Bobeanu, o femeie care anul trecut şi-a făcut apariţia în spaţiul public prin accederea în Consiliul Local. Nu vă imaginaţi că a fost meritul său, pentru că nu e cazul. Ea a fost trecută pe lista Partidului Ecologist Român (PER), iar „locomotiva” care a atras voturi a fost Mircia Gutău. Cum a ajuns Bobeanu pe lista de CL, nu mai spunem că nu se cade.

Şi asta nu e tot! Maria Bobeanu a ajuns să fie un fel de „asistată social”, ea având pretenţia să acceadă la diferite funcţii doar pentru relaţia ei de prietenie cu Gutău. A fost angajată, evident pe pile, ca psiholog la CET Govora, apoi la Liceul „Antim Ivireanu” din Râmnicu Vâlcea, iar ulterior s-a încercat angajarea ei ca psiholog la Şcoala Nr. 5. Acum, pe surse am aflat că urmează să susţină un concurs pentru un post călduţ la Spitalul Judeţean Vâlcea şi se pare că deja e considerată câştigătoare(?!?).

Turist de lux pe banii râmnicenilor…

Dar înainte de a accede şi la această funcţie, Maria Bobeanu urmează să plece pe banii râmnicenilor în excursie la Dubrovnik – Croaţia. Ea a fost propusă de colegi în Consiliul Local pentru a face parte dintr-o delegaţie a Primăriei Râmnicu Vâlcea la cea de-a 4-a Conferinţă europeană privind planurile de mobilitate urbană sustenabilă cu titlul „Planificare inteligentă pentru mobilitate sustenabilă”. Vă daţi seama ce specialist în domeniu urbanistic este Bobeanu!? Este mai mult decât evident că este vorba, de fapt, de o excursie pe banii altora.

„Propunem Consiliului Local aprobarea deplasării, în perioada 28-31.03.2017, a unei delegaţii formată din 2 membri ai Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea la cea de-a 4-a Conferinţă europeană privind planurile de mobilitate urbană sustenabilă Dubrovnik – Croaţia, precum şi suportarea din bugetul local a cheltuielilor aferente acestei deplasări. Deplasarea se va face cu autovehicul, iar costurile referitoare la carburant, cazare trei nopţi şi diurna pe patru zile vor fi calculate în conformitate cu OUG nr. 26/2012 referitoare la unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative şi cu HG nr. 518/1995 privind unele drepturi şi ale personalului român trimis străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar” – se precizează în raportul proiectului de hotărâre votat în Consiliul Municipal.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.