Mici întrebări răutăcioase pentru ,,sănătatea” Spitalului Judeţean Vâlcea

Întrebare pentru managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, dr. Dan Ponoran: asistenta Delia Lăstun a fost transferată prin concurs de la Ortopedie – bloc operator la Medicină Legală? Doar o coincidenţă fericită face ca doamna în cauză să fie soţia lui Bogdan Lăstun, şeful Direcţiei Generale Administraţie Locală, din Consiliul Judeţean Vâlcea. Adică exact instituţia de care aparţine SJU.

Întrebare pentru Agenţia Naţională de Integritate (ANI): doctorul George Brânzan se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, având în vedere că ocupa funcţia de director medical al SJU şi preşedinte al Colegiului Medicilor Vâlcea? Întrebare ajutătoare: coroborarea articolelor 180 şi 187 din legea 95/2006 poate duce la depistarea stării de incompatibilitate sau conflict de interese a lui George Brânzan?

Tot pentru ANI: medicul Ioan Neamu se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese, din moment ce exercită concomitent funcţiile de consilier judeţean la CJ Vâlcea, şef al secţiei Medicină Legală din SJU (instituţie subordonată CJ Vâlcea) şi membru în Consiliul de Administraţie al aceluiaşi spital?

Întrebare pentru managerul SJU, dr. Dan Ponoran: este adevărat că şefa secţiei Laborator – Analize Medicale, dr. Elena Angelescu, intenţionează să ia legătura cu reputatul ziarist Cătălin Tolontan? Întrebare ajutătoare, pentru acelaşi manager: cumva pentru că se ştie că Tolontan s-a specializat în ultimii ani în anchete care vizează fraude în sistemul medical?

Întrebare retorică adresată nimănui: de ce ţine cu tot dinadinsul Mihăiţa Creţulescu (fost director economic şi fost manager interimar al spitalului) să se întoarcă pe un post de economist, pe perioadă determinată, la SJU, dacă tot a ieşit la pensie? Alta retorică, adresată managerului Dan Ponoran: de ce a fost amânat concursul pentru postul pe perioadă determinată, de economist, după care tânjea Creţulescu? Nota bene: pensionara Mihăiţa Creţulescu îşi doreşte un post de economist pe perioadă determinată, fiindcă postul pe perioadă nedeterminată a fost ocupat de nora lui Ionel Vâncea (liderul Cartel – Alfa Vâlcea).

Şi apropo de funcţia de director economic, întrebare pentru managerul Dan Ponoran: de ce se întârzie organizarea concursului pentru acest post, din moment ce Mihăiţa Creţulescu (fostul director economic) a fost pensionată de câteva luni bune?

Întrebare pentru anumite organe…ale statului: este adevărat că asistenta Raluca Man, director de îngrijiri la SJU, a fost angajată la Anatomie Patologică fără să dea vreun examen? Şi dacă da, este adevărat că are spor de 100%?!

N.B.: Raluca Man va rămâne și director de îngrijiri și va cumula un salariu de peste 11.000 de lei.

Foto: directorul medical, dr. George Branzan, managerul SJU, dr. Dan Ponoran si directorul de îngrijiri, asistent Raluca Man.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

10 thoughts on “Mici întrebări răutăcioase pentru ,,sănătatea” Spitalului Judeţean Vâlcea

 1. Se intampla pentru ca se poate(si va confirm eu ca Raluca…ca naluca..nu face nimic si ia o groaza de bani,post inventat politic,si sporul este adevarat.)…si mai am o intrebare,este adevarat ca pe spatiul de la parter,in care s-au bagat bani…multi ,spatiu destinat ORL-ului,,se vor reintoarce birourile de contabilitate?

 2. Si daca se intorc birourile in spatiul destinat ORL cum se justifica nerespectarea proiectului initial si coturile pentru amplasarea consolelor cu oxigen si aspiratoare existente in incaperi?
  Si cum a fost posibil ca sectia ORL sa fie mutata la etajul 5 impreuna cu pediatria cand se stie ca e sectie cu specific chirurgical , urgentele fiind trimise pe sectie pentru consultatii, trecand prin fata salonului de reanimare pediatrie? Ce circuite se respecta? Cum se protejeaza copiii bolnavi de aparitia altor infectii? Se poarta pacientii cu diverse afectiuni pe sectii pentru consultatii purtand microbi dintr-o parte in alta in loc sa fie chemati medicii la Urgente pentru consultatii.

 3. Sunt un ”fericit” castigator a unei infectii nozocomiale ”clostridium difficille”, dupa o interventie chirurgicala la Spitalul Ioan Cantacuzino din Bucuresti, asta dupa ce am dat o spaga consistenta, chiar daca sunt salariat! Am descoperit aceasta dupa o koprocultura din fecale facuta la Laboratorul Spitalului, stupoare insa, nici un medic nu a vrut sa-mi puna stampila sau parafa pe aceasta analiza! Oare de ce? Stau la dispozitia ziaristilor de investigatie, dorind sa eliminam impreuna ”ciuma” sistemului medical din Romania. Mentionez ca aduc de data aceasta dovezi ale acestei analize, de data aceasta facuta in Italia.

 4. Nu mai vorbiti prostii. La parter se muta Dializa. Cand o sa inceapa renovarea Policlinicii ce se va intampla cu Dializa ? Aaaaa, stiu. Vreti sa se mute la privat. La naiba hotilor, iar v-ati luat-o peste bot. Farmacia de la poarta e in suferinta, centrul privat de imagistica va intra in suferinta daca se aduce RMN la spital. Dati voi solutie – ce se inttaampla cu Dializa cand se va renova Policlinica?

 5. Ce lume răutăcioasă,probabil că unele persoane nu mai sunt acolo unde erau(şi făceau tot la fel sau mai rău-nu este cazul să dau exemple),părerea mea personală este că nu numai transferul e bun într-o instituție,dar şi promovarea,ceea ce la noi lasă de dorit(nu se practică).Şi să ne fie cu iertare,cu actuala conducere sunt aproape cam de toate.Să nu intrăm în amănunte….am ajuns la concluzia că dacă taci şi eşti supus, eşti luat de prost,dar nu ştiu până când….,,adresată nimănui”.

 6. M.B. ,cam care ar fi acele criterii de promovare?!Si va rog sa nu mai vorbiti generic ,ci punctual,mai pe inteles,care sunt persoanele care faceau rau …sau la fel…de rau,sau mai putin rau . Si nu ar fi rau ca actualul director sa faca o conferinta de presa si sa raspunda intrebarilor din articol .Nu e un mister cum sunt promovati asistentele si medicii,nu exista meritocratie …e doar o gluma .

 7. Oare când se va scoate postul de director financiar contabil !? …Ne facem de ras cu noua directoare interimar….Oare Consiliul ii mai prelungește inca 6 luni?…Dacă da înseamnă că susține prostia in persoana.

 8. Cum este posibil ca spitalul Vâlcea sa scape de o directoare proasta o înlocuiește cu aprobarea Consiliului Județean cu o țigancă de doar 30 CC de ani și fără experiență necesara unui director și cu o vechime in spital de câțiva ani doar pentru că maicasa este președinta cooperativei vâlcene și este mare PSD-ista și apropiata lui C Rădulescu!? De ce managerul Ponoran nu scoate postul la concurs? Ce se urmărește? Poate reușește să vă de-a un răspuns acum…Oare? Mare îți e gradina doamne….De dat PSD -ule…Plina de prosti și incompetenți.

 9. Cum este posibil ca spitalul Vâlcea sa scape de o directoare proasta o înlocuiește cu aprobarea Consiliului Județean cu o țigancă de doar 30 CC de ani și fără experiență necesara unui director și cu o vechime in spital de câțiva ani doar pentru că maicasa este președinta cooperativei vâlcene și este mare PSD-ista și apropiata lui C Rădulescu!? De ce managerul Ponoran nu scoate postul la concurs? Ce se urmărește? Poate reușește să vă de-a un răspuns acum…Oare? Mare îți e gradina doamne….De dat PSD -ule…Plina de prosti și incompetenți.

 10. Să mulțumiți PSD-ului pentru asistentele cu salariu de director de multinaționale.

Comments are closed.