PERCHEZIȚII la Exploatarea Minieră Berbești și alte locații din Vâlcea. Printre suspecți este și un polițist…

UPDATE. Polițistul cercetat în această cauză este Eduard Dincă, de la Postul de Poliție Grădiștea. Percheziții au mai fost și la locuința părinților unui polițist al Postului de Poliție Zătreni, dar și la un individ pe care mulți îl știu sun numele de ”Cojocaru”. În jurul acestuia din urmă se învârte, se pare, ancheta oamenilor legii.

Hoții de cărbune sunt azi, 28 noiembrie 2022, vizitați de procurorii vâlceni, ofițerii DGA Vâlcea și de mascați. Au loc 33 de percheziții în Vâlcea (zona Berbești – Alunu), dar și în Gorj. Descinderi au loc și la Exploatarea Minieră Berbești, precum și la Cariera Alunu.
Potrivit surselor noastre, timp de mai bine de 1 an, suspecții au exploatat o microcarieră clandestină, cărând zi și noapte zeci sau chiar sute de tone de cărbune. Printre bănuiți este și un polițist al IPJ Vâlcea, care administrează în fapt o firmă de comercializare cărbune și material lemnos. Ba mai mult, se vorbește și de implicarea unui avocat din București.

Iată datele oficiale oferite de Parchetul Vâlcea:

“Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, delapidare, fals şi infracţiuni contra patrimoniului, în legătură cu activitatea de comercializare a cărbunelui, fapte săvârşite în perioada 2021 – 2022. Activităţile vizează şi un agent de polilie care administrează în fapt o societate comercială al cărei obiect de activitate constă în comercializarea de cărbune şi material Iemnos. În cursul zilei de astăzi, 28 noiembrie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează 33 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Vâlcea şi Gorj, din care 19 sunt la sediul unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, IGPR — Direcţia Operaţiuni Speciale, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Fraţii Buzeşti Craiova. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

PS. Imaginile sunt de la microcariera din Alunu, exploatată clandestin.

vom reveni!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like