14 noiembrie 2016

Romulus Bulacu, scurtă radiografie a unui milionar în euro, certat cu legea

 

Candidatul PNL la Senat, incompatibil ,,de manual”

Principalul profitor al regimului ,,portocaliu”, din Vâlcea, este Romulus Bulacu. Poate mai abitir decât Dorel Jurcan, omul care a condus PDL Vâlcea în perioada guvernării Boc, Bulacu a fost, ceea ce se poate numi, un preferat al regimului. Financiar, a dat lovitura, dovadă stând contractele pe care firma Minet SA (în care deţine acţiuni, fiind preşedintele grupului de firme Minet) le-a avut cu instituţii din subordinea Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, al cărui vicepreşedinte era. Culmea incompatibilităţii! Nu doar că Minet desfăşura contracte cu Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP), dar atunci când această societate a CJ Vâlcea nu a mai putut plăti a fost dată în judecată de SC Minet SA. Conform declaraţiilor lui Bulacu, dată săptămânalului regional Indiscret în Oltenia, în 2010 (articol cu titlul ,,Bulacu: sunt incompatibil, dar legea este ridicolă!”), Bulacu recunoaşte că societatea sa a acţionat în judecată RAJDP Vâlcea pentru neplata unor facturi. În aceeaşi perioadă fostul pedelist era vicepreşedinte al CJ Vâlcea. Ba mai mult, dădea ample declaraţii de presă că Minet SA este singura societate din România care produce materiale pentru hidroizolarea drumurilor. De asemenea, Bulacu spunea că legea este ridicolă. Acesta este omul pe care PNL Vâlcea l-a pus în fruntea listei pentru Senat, un incompatibil ,,de manual”, pentru care legea 161/2003 (a incompatibilităţii şi conflictului de interese) este concepută pentru a fi încălcată. Abia înainte de alegerile locale, în aprilie 2016, ANI l-a declarat incompatibil pe milionarul în euro de la PNL Vâlcea. Şi cum la şcoala politică ,,portocalie” lecţia numărul unu a fost tupeul, Bulacu a dat în judecată ANI, pentru a trage de timp. S-a pus pe locul doi în fruntea listei PNL la CJ Vâlcea, iar acum, cu ajutorul camarilei lui Cristian Buican, este primul la Senat. Pe 16 noiembrie va avea a treia înfăţişare în procesul contra ANI.

Cumnatul, bine ,,înfipt” în afaceri forestiere. Obicei penelist, la Vâlcea

Romulus Bulacu este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Vâlcea, rudele sale fiind, de asemenea, puternic ,,racordate” la milioane de euro. Spre exemplu Ioan Colţoş, unul dintre cei mai bogaţi patroni de firme de exploatare forestieră, este fratele Nicoliţei Bulacu, soţia celui ce se vrea senator de Vâlcea. Lui Colţoş îi vom dedica articole separate, în perioada următoare, având în vedere că modul în care înţelege să exploateze pădurile vâlcene i-a exasperat pe locuitorii Ţării Loviştei. Întâmplător, juristul Gărzii Forestiere (fostul ITRSV) Vâlcea este un anume Constantin Bulacu, originar din Vaideeni, văr cu Romulus Bulacu. Instituţia care ar trebui să se ocupe de tăierile ilegale – Garda Forestieră – este condusă la Vâlcea de un liberal apropiat familiei Buican, Gheorghe Poenaru. Despre activităţile forestiere ale societăţilor familiilor Buican şi Bulacu, într-un articol viitor.

Familia Bulacu are noroc de rude influente

Sistemul de rubedenii, după cum se vede, i-a adus mari beneficii lui Romulus Bulacu. Soţia acestuia, Nicoliţa (Nora pentru apropiaţi) este avocat al Baroului Bucureşti. Amănunt de culoare, dar definitoriu pentru situaţia financiară a lui Bulacu: cabinetul de avocat al Nicoliţei Bulacu este într-un spaţios apartament în Piaţa Alba – Iulia – Bucureşti. Între Piaţa Alba – Iulia şi Palatul Parlamentului se întinde Bulevardul Unirii. Deci, una din zonele de mega – fiţe ale capitalei, unde un apartament ca al Nicoliţei se achiziţionează şi cu jumătate de milion de euro. Pe soţii Bulacu i-a cununat fostul ministru al Economiei, în guvernul Boc, sibianul Ion Ariton. În 2011, când Ariton era ministru, fiul lui Romulus Bulacu, Cezar, a fost numit membru în Consiliul de Administraţia (CA) al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), entitate economică ce aparţinea (culmea) tocmai de ministerul Economiei, condus de naşul de la Sibiu. La numire ,,a pus umărul” şi Ana Maria Pătru, preşedinta Autorităţii Electorale Permanente (AEP), care l-a şi cununat pe Cezar Bulacu şi care se bucura de influenţă deosebită pe lângă centrele puterii guvernării ,,portocalii”.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

One thought on “Romulus Bulacu, scurtă radiografie a unui milionar în euro, certat cu legea

Comments are closed.