28 decembrie 2016

VÂLCEA: Antrenament de tir sportiv în spatele casei. Cazul a ajuns în atenția Poliției

Un barbat de 64 de ani din Șirineasa s-a ales cu un dosar penal, pe care l-a „obtinut” in cel mai stupid mod. Omul a avut chef, chiar a doua zi de Craciun, sa faca antrenament de tir sportiv in spatele casei sale din comuna Sirineasa, judetul Valcea. Evident ca „joaca” sa nu a ramas nepedepsita, el ajungand pe mana politistilor.

„La data de 26 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că P.N., de 64 de ani, din comuna Şirineasa, a tras două focuri cu arma sa de tir sportiv, cal. 5,5 mm., aflându-se la domiciliu.
În conformitate cu prevederile Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor şi muniţiilor, armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate în astfel de condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.
Persoana în cauză mai avea asupra sa alte 32 de proiectile metalice aferente armei.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că persoana în cauză nu a respectat condiţiile de păstrare a muniţiei, motiv pentru care au indisponibilizat arma de tir sportiv şi 157 de proiectile metalice, calibru 5,5 mm.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar arma de tir sportiv şi cele 157 proiectile metalice au fost confiscate” – se arata in comunicatul IPJ Valcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.