Vezi MOTIVELE MORȚII BEBELUȘULUI în Maternitatea din Râmnicu Vâlcea

Situația dramatică a morții unui bebeluș în Spitalul Județean Vâlcea (SJU) a făcut ocolul internetului și presei. Conducerea spitalului, care încă ancheteză evenimentul, a emis un comunicat de presă. Îl redăm în integralitate cu speranța că pentru sufletul celui ce avea să fie un copil, dar și pentru sufletele pe veci neîmpăcate ale părinților, se va face dreptate.

„Cu privire la unele informatii vehiculate in mass-media locala cu privire la decesul unui nou-nascut din data de 25.01.2024, conducerea Spitalului Judetean de Urgenta Valcea, face urmatoarele precizari:
• Pacienta, N.M.L., in varsta de 26 ani, din localitatea Alunu, judetul Valcea, aflata la prima sarcina, s-a prezentat in data de 25.01.2024, in jurul orei 15:00, la Camera de Garda a Maternitatii Ramnicu Valcea, pentru contractii uterine dureroase;
• Pacienta a fost internata pe Sectia 0.G.1 si condusa imediat la Sala de Nasteri pentru monitorizarea travaliului. Inregistrarea tocografica a indicat semne de suferinta fetala, motiv pentru care s-a decis interventia chirurgicala, respectiv cezariana de urgenta;
• Fatul a prezentat la nastere scor APGAR 3;
• Au fost initiate toate manevrele de resuscitare, proceduri care nu au dat rezultate;
• A fost inregistrat decesul nou-nascutului, la aproximativ o ora de la naștere;
• In data de 26.01.2024 a fost efectuata necropsia fatului de către Serviciul Judetean de Medicina Legala, fiind prelevate probe histopatolooice, lichidul amniotic care prezenta modificari patologice.
Mentionam ca imediat ce vom avea raportul medico-legal, complet, vom comunica si rezultatul.
In cazul de fata se efectueaza cercetari ale organelor abiIitate la dispozitia carora Spitalul Judetean de Urgență Valcea a inaintat toate documentele solicitate.
Alte aspecte privind cazul mediatizat, vor fi comunicate la finalizarea anchetei de specialitate de la nivelul unitatii medicale, condusa de directorul medical”, se arată în comunicatul de presă transmis de Compartiment Relații cu Publicul din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Valcea.

Foto Vocea Vâlcii

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like