Intervenție dificilă, noaptea trecută, în zona montană a județului Vâlcea. Culegători de ciuperci, rătăciți în munți

Salvamontiștii din Vâlcea și Gorj au intervenit, noaptea trecută, pentru salvarea a mai multor persoane care au plecat la cules de ciuperci și s-au rătăcit în munți, în masivul Parâng, în zona Latoriţei. Intervenția pentru recuperarea lor s-a desfășurat chiar în perioada în care, în zonă, era valabilă o avertizare Cod roşu de ploi puternice şi descărcări electrice.

„Un grup de persoane aflate la cules de ciuperci s-a rătăcit în zona Latoriţei, salvamontiştii gorjeni aflaţi în serviciul de tură operativă din Baza Salvamont Rânca reuşind să îi găsească pe cei aflaţi în partea superioară a muntelui, iar salvamontiştii vâlceni din cadrul serviciului Salvamont Brezoi şi SPJ Vâlcea urmând să îi recupereze pe cei care se îndreaptă spre baza muntelui”, se arată într-o postare pe pagina Salvamont România.

S-a intervenit şi cu o ambulanţă Salvamont, efectuându-se controale medicale celor recuperaţi. Culegătorii de ciuperci au fos ținuți la căldură până când s-a organizat deplasarea lor la baza muntelui.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like