13 decembrie 2016

VIDEO – Protest la sediul Exploatării Miniere a Sării din RÂMNICU VÂLCEA. Se cere demisia conducerii

UPDATE 15.30: Prefectul de  Vâlcea, Radu Renga, a anunţat că situaţia de la Sucursala Exploatarea Minieră din Ramnicu Vâlcea a fost detensionată. Reprezentantul Guvernului în judeţ a fost prezent la întâlnirea dintre minieri și conducerea companiei, reuşind să-i convingă pe şefi să le acorde angajaţilor salariul integral pe luna noiembrie.

„Reprezentantul Guvernului în teritoriu a încercat din nou să detensioneze conflictul apărut între salariați și conducerea Societății Naționale de Sare, subliniind importanța acordării salariului integral în cursul acestei luni și rezolvarea situației la începutul anului viitor.

În urma discuțiilor purtate, conducerea SNS, reprezentată de către directorul Dumitru Matei și conducerea Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea, împreună cu reprezentanții salariaților, a identificat o soluție privind acordarea integrală a drepturilor salariale pe luna noiembrie. La momentul transmiterii acestei informări, angajații Exploatării Miniere Râmnicu Vâlcea își desfășoară activitatea în mod normal” – precizează Prefectura Vâlcea.

Circa 100-150 de angajaţi ai Sucursalei Exploatarea Minieră din Ramnicu Vâlcea protestează azi, 13 decembrie 2016, chiar în curtea societăţii de stat. Oamenii sunt nemulţumiţi că au fost penalizaţi cu 10% din salariu pentru că nu şi-au dus la îndeplinire planul, penalizarea fiind pe lunile noiembrie şi decembrie. Minierii ameninţă că vor coborî în subteran şi se vor închide acolo, urmând să protesteze până revendicările le vor fi rezolvate. La protestul de azi, angajaţii au cerut demisia conducerii Sucursalei Exploatarea Miniera din Ramnicu Vâlcea, ei strigând de mai multe ori: „Demisia, demisia!”. 

Vom reveni cu amănunte!

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.