17 iunie 2024

Doi alcoolici, „mirosiți” de polițiști de la distanță! Ce a arătat etilotestul

Polițiștii rutieri din județul nostru au desfășurat noi controale pe drumurile din Vâlcea. Astfel, la data de 16 iunie 2024, în jurul orei 07.38, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în comuna Mihăești, care a condus un autoturism pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Râmnicu Vâlcea, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

„Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei din sânge. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ne-a informat IPJ Vâlcea.

Ulterior, în aceeași zi, polițiștii rutieri din cadrul Secției nr. 7 de Poliție Rurală Măldărești, în timp ce desfășurau activități specifice de patrulare, au depistat un bărbat, domiciliat în comuna Popești, în timp ce conducea un autoturism. În urma verificării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Și în acest caz polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

You May Also Like