INCREDIBIL! Peste 5.600 de percheziții informatice…

Este cu adevarat incredibil! Politia Romana a anuntat ca, de la inceputul anului si pana in prezent, s-au desfasurat nu mai putin de 5.655 de perchezitii informatice si 541 de perchezitii domiciliare la infractorii informatici de pe teritoriul Romaniei. O partea din aceste actiuni ale Politiei au avut loc si in Valcea, tinand cont ca judetul nostru are o rata de criminalitate informatica destul de mare, iar de la inceputul anului si pana in prezent au avut loc zeci de descinderi in mai multe locatii din Valcea.

Astfel, au fost destructurate 24 de grupări infracționale specializate în infracţiuni din domeniul cybercrime, formate din 182 de membri.

„La nivelul fiecărei structuri de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române funcționează structuri de combatere a criminalităţii informatice, care desfășoară permanent activități pentru identificarea şi destructurarea reţelelor infracţionale, specializate în infracţiuni informatice.

Astfel, sub coordonarea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul I.G.P.R., în primele 8 luni ale anului 2016, polițiștii au înregistrat 2.688 de sesizări penale din acest domeniu.

Poliţiştii au efectuat 5.655 de percheziţii informatice şi 451 de percheziţii domiciliare, iar pentru recuperarea prejudiciilor cauzate, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a 12 imobile, 19 autoturisme, a peste 140.000 de lei , 200.000 de euro și a 370.000 USD.

În cadrul activităților, 330 de persoane au fost cercetate, dintre care 143 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni informatice au fost reţinute, 118 arestate, iar 83 de persoane au fost puse sub control judiciar” – precizeaza IGPR.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.