POLIȚIA VÂLCEA în ACȚIUNE: Sute de petarde, artificii și pocnitori au fost confiscate

In decursul a trei zile, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Băbeni au constatat 3 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 126/1995, privind regimul materiilor explozive şi au confiscat 907 de petarde, artificii si pocnitori. Culmea este ca printre cei care puneau in vanzare astfel de materiale pirotehnice se numarau si minori.
„În fapt, la data de 23 decembrie a.c., poliţiştii i-au depistat în flagrant delict pe M.V., de 15 ani, domiciliat în oraşul Băbeni şi pe M.R., de 15 ani, domiciliată în oraşul Băbeni, care intenţionau să tranzacţioneze, fără drept, 720 de articole pirotehnice, respectiv artificii, pocnitori şi petarde.
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării şi a continuării cercetărilor.
De asemenea, la data de 26 decembrie a.c., poliţiştii l-au depistat pe M.A., de 50 de ani, domiciliat în oraşul Băbeni, în timp ce oferea spre vânzare mai multe materiale pirotehnice, respectiv 1 bucată baterie de artificii cu 25 de focuri, 1 bucată cu 16 focuri, 30 bucăţi petarde SFA 300, 5 bucăţi petarde SFA 300 şi 150 bucăţi petarde cu 5 focuri.
Faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept şi comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea vă reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului” – precizeaza IPJ Valcea.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.