5 martie 2017

TUPEU dus la EXTREM. Un tânăr din RÂMNICU VÂLCEA, prins beat la volan de două ori într-o singură zi

La data de 3 martie a.c., în jurul orei 2.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea au oprit în trafic, pe strada Stejarului, din municipiul Râmnicu Vâlcea, un autoturism de teren, înmatriculat în Anglia, condus de M.V.D., de 27 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Având în vedere faptul că şoferul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii l- testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat însă să-i fie recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de M.V.D. nu avea asigurare obligatorie şi nici inspecţie tehnică periodică valabilă.
Poliţiştii l-au sancţionat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice, fără asigurare obligatorie şi amendă de 2.900 de lei pentru lipsă inspecţie tehnică periodică valabilă. De asemenea i-au reţinut permisul de conducere al tânărului în cauză pentru care i-au eliberat dovadă fără drept de conducere auto, precum şi certificatul de înmatriculare numerele autoturismului.
În aceeaşi zi, în jurul orei 5.00, poliţiştii l-au depistat pe acelaşi tânăr la volanul aceluiaşi autoturism, pe strada Aleea Teilor, la intersecţie cu strada Mihai Eminescu, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
Poliţiştii l-au testat din nou cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. A refuzat din nou recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal având ca obiect de cercetare refuzul de la prelevarea de monstre biologice de sânge, faptă prevăzută de art. 337 din Codul penal şi conducere vehicule pe drumurile publice fără pemis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 din Codul penal.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.