4 noiembrie 2016

Directorii demisionari de la Liceul General Magheru din Râmnicu Vâlcea şi-au luat posturile înapoi! VEZI cum!

 

Este de notorietate incidentul grav de la Liceul „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea din data de 26 octombrie 2016, când un elev şi-a înjunghiat colegul chiar pe holul unităţii de învăţământ. Ei bine, la câteva zile după această dramatică întâmplare directorul plin şi cel adjunct – Maria Sescioreanu, respectiv Elena Olteanu – şi-au prezentat demisiile de onoare la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IPJ) Vâlcea. „Nu mă simt vinovată pentru ce s-a întâmplat, dar este o demisie de onoare. Putea să se întâmple în orice şcoală din ţara aceasta, dar s-a întâmplat la noi. De aceea, repet, mi-am dat demisia de onoare” – ne-a declarat atunci Maria Sescioreanu, directorul liceului.

Numai că, „onoarea” nu le-a ţinut prea mult pe cele două profesoare, Sescioreanu şi Olteanu, care au îndeplinit funcţiile de director şi director adjunct. Mai exact le-a ţinut cinci zile, pentru că joi, 3 noiembrie 2016, ele şi-a revendicat posturile părăsite, prezentându-se la concurs. Ce-i drept, trebuie să remarcăm că profesoarele au obţinut note de trecere la examenul scris, însă nimeni nu se mai aştepta ca ele să participe şi la ultimele probe – CV-ul şi interviul – după incidentul grav din şcoală ce s-a petrecut sub directoratul lor. Şoc şi oroare a fost în învăţământul din Vâlcea joi când cele două au intrat în incinta Centrului special de examinare de la Colegiul Economic din Râmnicu Vâlcea şi mai ales când Maria Sescioreanu şi Elena Olteanu s-au prezentat impecabil atât la CV, cât şi la interviu, promovând.

Însă, trecând peste toate răutăţile, trebuie să spunem că era dreptul lor să se prezinte la acest concurs şi nu le putea împiedica nimeni. De altfel, nu puţini sunt cei din învăţământul vâlcean care afirmă că dramatica întâmplare de la Magheru se putea întâmpla în oricare altă unitate de învăţământ şi era greu de prevenit.

 

Citiţi şi:

BREAKING NEWS: Directorul de la Liceul „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea a demisionat…

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.