INTERVIU cu ANDRA BICĂ la început de an școlar: Ne aşteaptă un an greu, pe care-l vom parcurge, mână-n mână, împreună!

Inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Valcea, prof. Andra Bică, in cadrul unei interviu, a transmis un mesaj tuturor celor care sunt angrenati in procesul educational din judetul nostru. Andra Bică este optimista si crede ca noul an scolar va fi unul excelent, iar elevii valceni, alaturi de profesorii lor, vor obtine rezultate remarcabile.

Rep.: Acum, la inceputul anului scolar 2016-2017, care sunt gandurile dvs. pentru elevii din Valcea?
Prof. Andra Bică: Vreau sa le spun in primul rand ca ei sunt motivul pentru care, an de an, deschidem porţile unităţilor de învăţământ şi ne pregătim intens pentru a-i primi în cele mai bune condiţii. Sunt sigura ca elevii nostri au avut o vacanţă frumoasă şi relaxantă, iar acum sunt pregatiti sa incepem cursurile in forta. Ne aşteaptă un an greu, dar pe care-l vom parcurge, mână-n mână, împreună. Mult timp nevoile şi părerile elevilor au fost ignorate, dar trebuie să ştie că sunt foarte importante pentru noi. Eu, ca inspector general şcolar al ISJ Vâlcea, vreau să ii asigur că voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă să asigur instrumentele şi resursele de care au nevoie pentru a face performanţă.
Rep.: Ce le transmiteti dascălilor din judetul Valcea?
Prof. Andra Bică: Profesia noastră este una specială şi nobilă, o profesie care aduce întotdeauna speranţă şi multe posibilităţi. De la dascăli se aşteaptă lucruri măreţe, iar noi, la rândul nostru, aşteptăm lucruri mari de la elevi. Voi fi alături de profesorii valceni în tot ceea ce întreprind ei în folosul învăţământului vâlcean. Munca lor este de o importanţă vitală si sper sa nu uite niciodata acest lucru! De asemenea, sper ca in acest an scolar sa nu ne confruntam cu incidente, iar atentia lor sa fie canalizata strict pe a face performanta cu elevii la clasa. Pana la urma, asta este menirea noastra ca profesori.
Rep.: Care este situatia manualelor scolare anul acesta?
Prof. Andra Bică: Noutatea este ca anul acesta avem manuale scolare gratuite atat pentru elevii de clasa a XI-a, cat si pentru cei de clasa a XII-a.
Rep.: Va multumim!
Prof. Andra Bică: Si eu va multumesc si, in final, vreau sa le urez tuturor succes in noul an scolar.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.