7 octombrie 2023

PSD Vâlcea pariază pe tandemul Rădulescu – Gutău: “Echipa câștigătoare nu se schimbă!”

Social-democrații vâlceni și-au ales noua conducere, în cadrul unei conferințe ce a avut loc vineri, 6 octombrie 2023. Așa cum era de așteptat Constantin Rădulescu a fost reales președinte al organizației județene a PSD Vâlcea, iar ulterior acesta a solicitat votul delegaților pentru echipa pe care și-o dorește alături în acest nou mandat. Singura surpriză la această conferință a fost susținerea pe față a primarului Mircia Gutău. Sigur, social – democrații și-au anunțat în nenumărate rânduri intenția de a sprijini candidatura lui Gutău la viitoarele alegeri locale, însă acum a devenit o certitudine faptul că primarul Râmnicului va fi candidatul PSD Vâlcea pentru cea mai râvnită funcție din municipiu. 

Ciolacu: Nu vreau să se mai întâmple în România ce i s-a întâmplat lui Mircia Gutău

Prezent la eveniment, premierul Marcel Ciolacu – președintele PSD, a vorbit la scenă deschisă despre nedreptățile din justiție la care a fost supus Gutău și s-a declarat un susţinător al primarului din Râmnicu Vâlcea, pe care-l aşteaptă în echipa lui Constantin Rădulescu.

„Îmi doresc de această dată ca amândoi să aibă acel numitor comun care înseamnă PSD. (…) Lui Mircia Gutău eu nu știu câtă nedreptate i s-a făcut? Dvs știți în detaliu. S-a plâns Mircia Gutău vreodată? Niciodată! A mers demn, și-a câștigat toate drepturile, a închis și la CEDO și peste tot. Tot respectul! Domnu’ primar, jos pălăria! A știut foarte bine ce a făcut și ce nu a făcut. Sunt și cazuri foarte clare. Acum ce vreți, să mă duc să mă spânzur prin fața a nu știu ce instituție sau să îmi dau cu benzină? Nu am s-o fac! Cu adevărat este toleranță zero la corupție, dar este toleranță zero și la încălcarea drepturilor omului. Dacă trebuie să modificăm legislația în acest sens, trebuie să o facem. O facem normal, discutând cu toți cei implicați. Asta este abordarea corectă. Eu nu vreau să se mai întâmple în România ce i s-a întâmplat lui Mircia Gutău. Nu mai vreau să îmi aduc aminte de acele vremuri, de acea telejustiție. Vreau o Românie normală! “ – a spus, pe scenă, Marcel Ciolacu. 

Gutău se va înscrie în PSD, înaintea alegerilor locale

La rândul său, Mircia Gutău, fost preşedinte interimar al Partidului Ecologist Român, a declarat că la momentul oportun se va înscrie în PSD și va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Scopul său este acela de a obține majoritatea în Consiliu Local, pe lângă postul de primar.  

„În momentul de faţă, nu mai sunt nici interimar (la PER – n.r). Am dat delegaţia unui coleg din Partidul Ecologist Român. Le-am spus colegilor care este intenţia mea. Deci, echipa câştigătoare nu se schimbă, cum v-am spus. De şapte ani colaborez cu Costi Rădulescu perfect. Ceea ce s-a făcut în municipiul Râmnicu Vâlcea se datorează şi consilierilor PSD, care împreună cu consilieri PER au votat hotărârile de Consiliul Local şi îmi doresc ca de aici încolo să mergem chiar în echipă şi să facem proiecte majore pentru că știți ce greu este când nu ai o majoritate de două treimi în Consiliul Local. Toată echipa mea, în proporție de 98% mă va urma și împreună cu echipa solidă a PSD vom învinge. Acesta este scopul fiecărui politician” – declarat Mircia Gutău.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like