19 septembrie 2016

Deputatul Romeo Rădulescu vrea reintroducerea uniformei sau a unei insigne în şcoli

 

Mult controversata şi hulită uniformă şcolară ar putea reveni în şcoli. Asta după ce deputatul vâlcean Romeo Rădulescu o să lanseze o iniţiativă legislativă privind obligativitatea reintroducerii în fiecare dintre unităţile de învăţământ a uniformei şcolare sau măcar a unui însemn specific.

„Am lansat în urmă cu câteva săptămâni, pe una dintre reţelele de socializare, o dezbatere cu privire la oportunitatea reintroducerii uniformei în unităţile de învăţământ.

În urma analizei comentariilor, mi-a fost confirmată necesitatea lansării unei iniţiative legislative cu privire la reintroducerea unei ţinute sau a unui însemn specific (insigna) la nivelul fiecărei şcoli care să le aducă astfel elevilor sentimentul de mândrie şi apartenenţă la o unitate de învăţământ de prestigiu.

Este un pas spre echilibru şi decenţă, menit să îi înveţe pe copiii noştri să se evalueze în funcţie de calităţile şi abilităţile lor, nu în funcţie de ceea ce poartă.

În plus, încurajează spiritul competitiv interşcolar şi solidarizează echipele elevilor. Totodată, reprezintă un element de identitate şi un reper important pentru copiii noştri.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele despre care consider că ar trebui să capete autoritate, pentru a mai face un pas către un mediu de studiu echilibrat” – susţine Romeo Rădulescu, deputat PSD în Colegiul uninominal nr. 1 – Judeţul Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.