14 februarie 2017

DIRECTORUL PONORAN, chemat martor în procesul în care MEDICUL PLOSCARU este acuzat de TENTATIVĂ DE OMOR

Procesul în care medicul vâlcean Constantin Ploscaru este acuzat de tentativă de omor este în plină desfăşurare, iar judecătorul cauzei a luat decizia ca la următorul termen de miercuri, 15 februarie 2017, să-l audiere ca martor în dosar şi pe directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Dan Eleodor Ponoran. Mai mult decât atât, magistratul a mai cerut şi fişele medicale de internare ale medicului Emil Bărbulescu, victima lui Ploscaru.

„Încuviintează cererea formulată de inculpat prin apărătorul ales şi pe cale de consecinţă dispune emiterea unei adrese către Spitalul Judetean de Urgenţă Vâlcea în vederea comunicării a tuturor inscrisurilor si consemnările medicale, fisa UPU nr.2327 si foaia de observaţie nr.2763 în integralitate determinată de internarea medicală a persoanei vătămate Bărbulescu Emil si, de asemenea, se va mentiona că în situatia în care nu există aceste documente medicale să se precizeze motivul pentru care acestea nu a fost întocmit. Se citează următorii doi martorii din rechizitoriu, respectiv Ponoran Eleodor Dan şi Cucu Ion” – se arată în minuta instanţei din luna ianuarie 2017.

După cum bine se ştie medicul chirurg Constantin Ploscaru este acuzat de tentativă de omor după ce l-a tăiat la gât cu un bisturiu pe colegul său de la Spitalul Judeţean Vâlcea – Emil Bărbulescu. Incidentul dintre cei doi doctori vâlceni s-a petrecut la mijlocul lunii ianuarie 2016, în sala de operaţie a Spitalului din Vâlcea, atunci când între eu a avut loc un conflict spontan în blocul operator-chirugie. La un moment dat, cearta a degenerat, iar Ploscaru având în mână un bisturiu, i-a produs medicului Bărbulescu o plagă în regiunea cervicală antero-laterală stânga, cauzându-i secţiunea muşchiului sterno-cleido-mastoidian şi leziune jugulară externă. Constantin Ploscaru este acum trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor, iar dacă va fi găsit vinovat el riscă ani grei de închisoare.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.