“Cotoială” sub Cotovelea în partidul lui Ponta, la Vâlcea. Pro România negociază cu PNL.

Pro România filiala Vâlcea a intrat în incapacitate de organizare. Duminica trecută, pe 23 februarie, ar fi trebuit să aibă loc alegerile la organizația Râmnicu Vâlcea unde, pentru funcția de președinte se pregătea psihologul Adrian Sandu. Din cauza unor grave probleme statutare, Sandu nu s-a mai putut înscăuna, iar alegerile au fost amânate la o dată ulterioară. Un grup de oameni, în frunte cu Sandu și un anume Marinoiu (care urma să fie secretar general) au demarat depunerea candidaturilor, au verificat dosarele, le-au și validat, totul într-o devălmășie nespecifică unui partid politic, ci mai degrabă unui trib. Nici la o scară de bloc nu se ajungea președinte cu o asemenea procedură. Mai mulți nemulțumiți din Pro România Vâlcea au alertat conducerea de la București care a amânat alegerile fără să menționeze data. Dar de ce s-a ajuns aici? Cine este responsabil că un partid care la europarlamentarele din 2019 a obținut aproape 9% la Râmnicu Vâlcea are în 2020 mai puțin de 100 de membri? Care este principalul motiv al dezastrului care stă să vină la localele din această vară?

Privatizarea unui partid mic care ar fi putut avea perspective

Marele ,,profesor universitar” (în realitate doar lector, deși se prezintă cu o titulatură care încă nu îi aparține) de la SNSPA București, Răzvan Cotovelea, fost ministru câteva luni într-unul din guvernele Victor Ponta. El e responsabil pentru că de partidul lui Ponta se va alege praful la Vâlcea, nu va câștiga niciun primar și, cel mai probabil, nu va intra nici în Consiliul Județean, nici în cel municipal. Cotovelea conduce partidul prin telefon. O lungă perioadă de timp venea o dată la două – trei luni la Vâlcea. L-a găsit pe Adrian Sandu pe post de slugă politică, executant cuminte al ordinelor, iar ,,marele profesor” a stat mai mult la București, deși este preșdintele interimar al filialei județene. Prin Sandu a dat afară mulți oameni care ar fi putut aduce voturi pentru Ponta. Pe alții, ca să nu se mai complice ulterior, nu i-a primit deloc. Lista daților afară, a plecaților de scârbă sau a neprimiților e lungă, dăm doar câteva nume mai cunoscute: Mihai Persu, Cristian Jianu, Vasile Bleotu, Alina Lupu, Daniel Bușe, Coca Bușe, Adelina Badea, Corneliu Cernev, Adrian Constantin (alături de un grup numeros de drăgășeneni) și alții. Toți aceștia, împreună, ar fi putut face o figură frumoasă la locale, dacă n-ar fi privatizat Cotovelea partidul, punându-l administrator cu mandat limitat pe Sandu. În loc să se comporte ca o personalitate care adună echipa lângă el, Cotovelea număra greșelile de exprimare ale colegilor în ședințele de birou. Flegmatic, mult prea plin de el, narcisist și suficient, Cotovelea le-a arătat o răceală străină vâlcenilor care ar fi vrut să muncească pentru Victor Ponta. 

Cotovelea vrea cu dreapta. Probabil croșeele. 

La finalul lunii ianuarie a acestui an, mai mulți lideri locali ai Pro România Vâlcea au confirmat unor membrii ai biroului politic că are loc o negociere cu PNL pentru susținere comună. Mai precis, Răzvan Cotovelea și Adrian Sandu au fost în sediul PNL unde au discutat cu deputatul Cristian Buican o candidatură comună. Evident, candidatul la primăria Râmnicu Vâlcea să fie numit din partea PNL, iar ai lui Ponta să-l ajute în lupta cu Mircia Gutău. De altfel, Cotovelea a făcut tot ce a putut să izoleze grupul pe care-l conduce de stânga vâlceană. Chiar dacă la nivel central Victor Ponta și PSD se susțin reciproc, la Vâlcea, Cotovelea a îndreptat ,,tunurile” contra lui Constantin Rădulescu și a lui Mircia Gutău. Desigur, prin ședințele de partid, că mari acțiuni politice nu a avut deloc. Cum își poate închipui cineva că Pro România organizația Râmnicu Vâlcea nu ar putea avea candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea? Sau, în eventualitatea susținerii unui alt partid, cum crede politologul Cotovelea că acesta va fi PNL?!

În realitate, partidul se zbate la aproximativ 3% la nivel județean și dezastrul este previzibil, mai ales dacă nu va candida pe liste comune cu PSD. Așa că visele de viitor parlamentar de Vâlcea se spulberă pentru ,,domn` profesor”, chia dacă există surse care spun că poate schimba județul. Cotovelea este venit în Pro România pe filiera trădătorului de profesie Daniel Constantin care mai păstrează legătura cu o mică parte a filialelor județene. Dar despre asta și despre ce personaje feminine și-au făcut loc la Vâlcea în partidul lui Ponta vom mai vorbi…

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like