Iuliana Moise părăsește PSD Călimănești tocmai în preajma alegerilor. Lovitură fatală!

PSD Călimănești a pierdut definitiv șansa de a purta o bătălie cu șanse reale de câștig la alegerile locale din 9 iunie. Cea mai recentă lovitură pe care a încasat-o în moalele capului este plecarea Iulianei Moise (fost consilier județean mai multe mandate, fost director RAR Vâlcea) din echipa candidatului Mihai Iacovete. Nu este vorba despre o trădare, Moise nu a trecut în vreo altă tabără politică. Pur și simplu s-a desolidarizat de trupa de la Călimănești. Surse locale confirmă faptul că ruptura este atât de dură, încât PSD a fost nevoit să-și mute și sediul care funcționa într-un spațiu al familiei Moise.

Conflictul intern între echipa lui Mihai Iacovete și Iuliana Moise a tot mocnit în ultimele luni. Totul a culminat cu faptul că fosta șefă RAR Vâlcea și-a dorit locul doi pe listă și nu l-a primit. Nu are rost să încărcăm acum memoria colectivă cu numele pe care PSD le-a pus pe locuri fruntașe la Călimănești. Oricum, sunt niște cvasi-anonimi, niciunul nefiind de experiența, carisma sau priceperea politică a Iulianei Moise. Despre aducerea de voturi nici nu poate fi vorba. Moise era „cloșca cu puii de aur” pentru ce mai rămăsese din PSD Călimănești, după mai multe plecări succesive ale membrilor de partid.

Mi-am dorit locul doi, dar nu s-a putut. Asta este, mă retrag din campania făcută la Călimănești și îmi văd de treabă. Nu se pune problema să plec din PSD, rămân alături în lupta domnului președinte Constantin Rădulescu pentru Consiliul Județean”, a spus Moise.

Ce mai poate face PSD Călimănești și ce urmează pentru Mihai Iacovete?!

De la început trebuie spus că inginerul silvic Mihai Iacovete nu face impresie de om agresiv, virulent, cu care să nu te poți înțelege. Ba din contră! Dar, spre ghinionul său, nu are metode politice și nici în echipa sa nu există oameni care să cunoască acest domeniu. Poate inginerul Ilie Amuzan, fostul primar de la Călimănești. Însă acesta nu este aproape deloc implicat în politica locală, cel puțin în acest moment. Pierderea Iulianei Moise este cu atât mai mare cu cât surse locale susțin că răspunsul dinspre PSD Călimănești a fost dat ca nuca în perete: „Iuliana este o pierdere doar din punct de vedere financiar.” Răspuns de corigent politic!

Ca să mai atenueze din imensele pagube, Iacovete ar trebui să-și revizuiască echipa și lista de candidați, mai cu seamă locurile eligibile. Poate așa Iuliana Moise, neangajată politic în altă parte, să revină în trupă și să activeze în campanie. Mult timp nu mai are! Dacă n-o va face, PSD va lua o bătaie soră cu moartea la Călimănești. A nu se uita că Moise nu este un caz singular. În urmă cu câteva luni, un grup important de pesediști s-a separat de partid mergând cu fostul președinte al organizației, Romeo Vlad, la AUR. Într-o competiție dintr-un singur tur, dacă principala forță de opoziție se fărâmițează din cauza luptelor interne, spre ce rezultat se îndreaptă alegerile? Spre unul previzibil.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like