Modificarea Codului Penal inițiată de PNL, declarată constituțională de CCR

Curtea Constituțională a respins astăzi în UNANIMITATE sesizarea de neconstituționalitate depusă de către USR și neafiliați asupra propunerii legislative de modificare a Codului Penal, inițiată în februarie de către președintele Senatului și al Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, și vicepreședintele Camerei Deputaților, secretarul general al PNL, deputatul Lucian Bode.

,,Atunci când cetățenii au nevoie de protecție în fața actelor de violență, este datoria noastră să asigurăm cadrul legal necesar. Acest proiect prevede înăsprirea pedepselor pentru infracțiunile săvârșite cu violență și își propune să descurajeze astfel de comportamente reprobabile. Noile reglementări vin ca un răspuns la intensificarea incidentelor care aduc atingere integrității fizice a persoanelor și vin să protejeze suplimentar categoriile cele mai vulnerabile.”, Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului.

„Nevoia de siguranță a omului este fundamentală, iar statul are nevoie de legi eficiente împotriva răufăcătorilor. Se încheie astăzi o perioadă în care neputința era adesea invocată, autoritățile de aplicare a legii având de acum la îndemână un cadru legal îmbunătățit pentru a ne apăra și pentru a ne proteja mai bine. Esența modificărilor pe care le-am propus a fost de a descuraja și de a sancționa mai dur faptele de violență produse în spațiul public ce pot pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor. Sunt alături de cei cu care am făcut echipă în ultimii ani la Ministerul Afacerilor Interne și consider că oamenii în uniformă au nevoie de instrumente eficiente pentru a acționa, dar și de protecție din partea legii.”, Lucian Bode.

PNL, ca un partid de centru-dreapta, va susține mereu demersurile și proiectele de acest fel, la fel ca mulți români care doresc un stat puternic în lupta cu infracționalitatea de orice fel. Bunăstarea unui popor este dată și de gradul lui de siguranță!

You May Also Like