Senatorul Banu, despre cabinetele medicale din școli

Deficitul de cabinete medicale pentru școli se resimte în România. În acest sens, Senatul României a votat o lege care încearcă să rezolve această problemă. Senatorul liberal Claudia Banu a publicat pe Facebook un text care explică noul act normativ. Îl redăm integral. 

Noi vești bune de la Senat. A fost votată inițiativa PNL care are ca scop acoperirea deficitului de medici în cabinetele școlare. Din păcate, în prezent există un deficit masiv de medici școlari în rețeaua națională de învățământ, în cele 3370 de cabinete de medicină școlară profesând doar 2081 de medici și 4320 de asistenți. 

Proiectul adoptat vine cu o măsură bună pentru copiii care se află în unitățile școlare, deoarece, odată cu publicarea în Monitorul Oficial, medicii de medicină generală care nu au promovat examenul de rezidențiat se vor putea încadra în cabinetele școlare. Medicii de medicină generală, absolvenți ai facultăților de profil după anul 2005 și care nu au promovat examenul de rezidențiat pot fi încadrați în cabinetele de medicină școlară, cu condiția promovării examenului în cadrul programului de educație medicală continuă specific medicinei școlare organizat de Ministerul Sănătății împreună cu instituțiile de învățământ superior medical.

Proiectul de lege pentru care am semnat, alături de colegii mei, vine cu soluții în vederea rezolvării problemei deficitului de personal crescând gradul de acces la asistență medicală în școli.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like