Senatorul Banu, despre o lege importantă pentru zeci de mii de cetățeni

Implementarea formularului digital în România a dus și la confuzii urmate de amenzi. Senatorul liberal Claudia Banu a primit de la vâlceni multe asemenea cazuri. Alături de colegii săi din Senat, Banu a ajutat la rezolvarea acestei probleme ce devenea agasantă pentru zeci de mii de români.

“În plenul Senatului a fost votată Propunerea legislativă pentru anularea amenzilor contravenționale aplicate în baza O.U.G.nr.129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România și implicit, amendamentele pe care le-am depus în calitate de senator, alături de colega mea senator de Iași, președinte al Comisiei Juridice, Iulia Scîntei. Votul pentru acest proiect vine ca un răspuns ferm la mesajele primite de la voi, prin care ați sesizat neînțelegerile generate de această ordonanță privind implementarea formularului digital de intrare în România. Din decembrie, s-au dat mii de amenzi contravenționale românilor care s-au întors în țară și nu au completat formularul digital (PLF), din lipsa de informare sau pentru că nu au știut cum să acceseze platforma, sau care au completat documentul, dar datele acestora nu au ajuns la DSP dintr-o eroare tehnică sau dintr-o problemă birocratică.

Prin amendamentele depuse, amenzile aplicate pentru absența formularelor PLF nu se mai plătesc și nu se mai execută, iar cele care au fost deja plătite se recuperează, în termen de 60 zile, prin depunerea unei cereri. Ministerul Finanțelor va stabili procedura de restituire către persoanele sancționate a sumelor de bani pentru ca legea sa fie pe deplin funcțională.

Le mulțumesc colegilor senatori pentru colaborare și aprobare, și închei prin a-mi exprima convingerea că și la Cameră vom avea același rezultat” – declară senatorul PNL Claudia Banu.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like