Ştefan Prală a pierdut sprijinul PNL

Marele perdant al zilei joi, 23 iunie 2015, este consilierul judeţean PNL, Ştefan Prală. Acesta şi-a exprimat, mai demult, dorinţa de a fi sprijinit pentru funcţia de administrator special la CET Govora. A încercat să obţină sprijinul PNL prin argumentul că grupul celor trei consilieri ai PER (Doru Filip, Tiberiu Georgescu şi Petre Grigore) vor vota cu el şi doar aşa liberalii vor reuşi să obţină majoritatea voturilor. Se baza, evident, pe înţelegerea sa veche şi solidă cu Mircia Gutău, şeful ,,ecologiştilor”, care i-a promis susţinere. Problema lui Prală a apărut în interiorul propriului partid, unde liberalii nici nu au vrut să audă de candidatura sa. Surse din cadrul PNL Vâlcea susţin că Prală s-a tot lăudat cu susţinerea lui Gutău, explicându-le colegilor săi că dacă nu-l vor vota pe el, alianţa PSD – ALDE va ieşi câştigătoare la vot.

Cu toate acestea liberalii nu l-au sprijinit, iar Prală nici nu a mai candidat, de teama unei înfrângeri ruşinoase. Iar grupul ALDE din CJ Vâlcea (Adrian Buşu, Remus Grigorescu şi Gery Buşe) l-au votat, alături de liberali, pe Mihai Mihalache pentru funcţia de administrator special la CET Govora. Cei doi consilieri ai PER, prezenţi la şedinţă, Doru Filip şi Tibi Georgescu, au votat, alături de PSD, împotriva lui Mihalache. Deşi se prefigurează o alianţă PSD – ALDE – PER la CJ, Buşu, Grigorescu şi Buşe au dat primul semnal că nu sunt chiar ,,remorca” social – democraţilor.

Se înregistrează o nouă înfrângere politică pentru Ştefan Prală, a cărei strategie deficitară a dus PNL Drăgăşani, la alegerile din 5 iunie, pe locul trei în preferinţele alegătorilor. Ca să ajungă administrator special la CET, consilierul judeţean a avut discuţii şi cu Remus Borza. Celebrul avocat, expert în insolvenţă, s-a arătat sceptic, refuzându-l pe Prală. De altfel, prezent în sală la şedinţa extraordinară a CJ Vâlcea din 23 iunie, Borza a spus că nu-şi doreşte ca această funcţie să fie ocupată de un politician, fiindcă interesele politice au dus CET Govora pe marginea prăpastiei.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like