Boom de imagine pentru Vlădești! Campionatul Regional de Baby Baschet a adus sute de vizitatori

În weekend-ul recent încheiat, pe 13 și 14 aprilie, sala de sport din comuna Vlădești a fost gazdă pentru Campionatul Regional de Baby Baschet, o întrecere destinată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Au participat copii din mai multe județe, în general riverane județului nostru, dar nu numai. Au fost prezenți aproximativ 250 de copii, băieți și fete, cei mai mulți fiind însoțiți de părinți, frați, alte rude. Evenimentul sportiv la care facem referire a fost organizat de Primăria Vlădești și de Clubul Sportiv Vâlcea 1924.

Pe lângă partea sportivă, de promovare a sportului în rândul celor mai mici baschetbaliști, competiția a reprezentat și un foarte bun prilej pentru ca localitatea Vlădești să se facă și mai mult cunoscută la nivel național pentru serviciile turistice pe care le poate oferi. Este limpede că toate aceste sute de persoane care au fost zilele trecute în județul nostru au avut nevoie de cazare, mâncare, odihnă, relaxare, distracție, fiind deci consumatoare de servicii turistice din zonă. O astfel de promovare aduce beneficii pe orizontală atât pentru unitățile de cazare din Vlădești, acolo unde s-a desfășurat evenimentul, dar și pentru unități din zone învecinate, precum Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești, Ocnele Mari, Călimănești. Lumea vede, descoperă, schimbă impresii, pozează, filmează și informațiile ajung la multe mii de persoane. Practic așa s-au dezvoltat zone întregi la care noi, românii, încă ne uităm cu mirare, din țări europene mai recent pătrunse pe piața mare a turismului mondial, dar care, cu strategii bine puse la punct, cu promovare și cu servicii de calitate au reușit să își impună ofertele (vezi Bulgaria, Croația, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia și altele).

Tocmai de aceea, primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac, a declarat pe parcursul turneului de Baby Baschet că își dorește ca evenimentul să devină o tradiție în frumoasa localitate din partea de Vest a Râmnicului. Cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea și al președintelui Constantin Rădulescu, primarul Adrian Cosac are proiecte importante și îndrăznețe, am adăuga noi, pentru dezvoltarea turismului în localitate. Despre aceste obiective v-am mai prezentat informații și o vom mai face în alte articole ale ziarului nostru. Pentru că eforturile acestor oameni care muncesc merită să fie mediatizate și cunoscute de cât mai multă lume!

„Dintotdeauna mi-a plăcut să fac sport. Am avut posibilitatea să construim o sală de sport la Vlădești. Urmează și alte proiecte pentru sport. Aș dori ca toți copiii din Vlădești să facă sport și să lase deoparte calculatorul, tableta, telefonul. Copiii trebuie să facă mișcare. De aceea am format echipe de handbal, echipe de baschet, echipe de tenis de masă, de karate. Ne dorim ca și pe viitor în sala de la Vlădești să se desfășoare astfel de competiții de anvergură regională și, de ce nu, chiar națională”, a declarat primarul Adrian Cosac.

La evenimentul din comuna Vlădești a fost prezent și Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea, care i-a felicitat pe Adrian Cosac, pe membri echipei sale din Primăria Vlădești, dar și pe oamenii de la Clubul Sportiv Vâlcea 1924 pentru buna organizare a întrecerii. A fost o competiție sportivă în care spiritul de fair-play, de distracție, de prietenie a dominat categoric întrecerea viitorilor, sperăm noi, mari baschetbaliști ai țării noastre!

You May Also Like