ZVONOTECA – 8 DECEMBRIE 2016

  • Finalul campaniei electorale poate aduce, după sine, concluzii interesante. Ce era de aşteptat, s-a întâmplat: în mediul online, mai ales pe Facebook, au fost mari desfăşurări de forţe şi din partea presei şi din partea echipelor de postaci. Cea mai agresivă echipă de postaci, la Vâlcea, a fost a liberalilor. La orice postare anti – liberală sau pur si simplu pro alte partide, câteva conturi de Facebook reacţionau virulent. Este vorba de Gabriela Ungureanu (contul Promotor Gabriella) şi soţii Alina şi Rareş Cheţa (posesori a mai multe conturi de Facebook). Şi dă-i şi luptă pentru propăşirea PNL. Interesant este că Ungureanu a participat la o şedinţă a ALDE Vâlcea, imediat după plecarea din PNL a Iulianei Moise. Aceasta din urmă confirmă: ,,Da, este adevărat! A venit, a stat la întrunire, a rugat să nu fie fotografiată şi a plecat spunând că se mai gândeşte dacă face pasul către noi sau nu”. Este posibil să fi fost trimisă cu misiune de recunoaştere. De asemenea, e posibil să-şi fi dorit o funcţie pe la ALDE, dar pentru că nu a reuşit, a rămas la liberali. Un alt episod interesant cu postacii liberali a avut loc cu ocazia unei întâlniri la Râmnicu Vâlcea a mai multor proprietari de pădure şi preşedinţi ai obştilor de moşneni. Rareş Cheţa a îngheţat de frig vreo oră, pe lângă Casa de Cultură a sindicatelor, transmiţând, prin telefon, cine participă la întâlnire. Cui? Probabil lui Cristian Buican care şi-a făcut apariţia la douăzeci de minute după începerea şedinţei. Deci, liderul PNL Vâlcea şi-a ,,tras” antemergător. Bun!
  • Că tot a venit vorba de Cristian Buican, trebuie spus că acesta este supărat pe doi primari penelişti: Florinel Constantinescu (Călimăneşti) şi Constantin Bărzăgeanu (Mihăeşti). Cei doi sunt acuzaţi că ar fi votat cu Eusebiu Veţeleanu (PER) în detrimentul Ion Ungureanu (primarul PNL al comunei Muereasca), pentru funcţia de vicepreşedinte al ADI Apa. Este de înţeles de ce Constantinescu nu a votat cu Ungureanu. Chiar dacă nu sunt din acelaşi partid, edilul de la Călimăneşti trebuia să voteze cu Veţeleanu, care este propunerea PSD, via Mircia Gutău. Că doar de la Primăria Râmnicu Vâlcea s-a împrumutat Primăria Călimăneşti nu mai devreme de acum o lună. Iar cu Bărzăgeanu situaţia este şi mai gravă. N-o mai reluăm, dar a ,,explodat” în presă…
  • PRU este un partid controversat. Poate să-ţi placă sau să nu-ţi placă, ambele variante fiind concomitent corecte din multe puncte de vedere. Un lucru trebuie recunoscut, însă: la Vâlcea, în mediul online, au beneficiat de cea mai bună echipă de campanie electorală. Rezultatele le vom vedea pe 11 decembrie.
  • Inconfundabilul om de afaceri Droaşcă, un alt celebru delator din Vâlcea, are probleme mari cu banii. Cel puţin aşa vrea să pară, pentru că omul ori uită să-şi plătească datoriile la asociaţie, la apartamentul pe care-l deţine în Râmnicu Vâlcea, ori chiar nu mai are bani. Cert este că Droaşcă figurează în tabelul afişat de Asociaţia de Proprietari cu datorii mari la întreţinere, dar şi cu o datorie de 500 lei cheltuieli de judecată. Sincer, ne cam îndoim că ar fi rămas el fără bani în condiţiile în care se pare că a început să-l concureze pe Buican la oierit, făcându-şi o fermă de oi. Se zvoneşte chiar că Droască şi-ar fi mutat afacerile în judeţul Gorj, iar din Vâlcea fuge de ceva/cineva. După el în Gorj mai fuge şi un alt personaj sumbru al Poliţiei din Vâlcea. Este vorba despre partenerul lui Droaşcă de afaceri, poliţistul vâlcean cu poreclă de fată, care se trage mai aproape de locul de baştină. Recent, tânărul „miliţian” a părăsit Rutiera Vâlcea, găsindu-şi un loc călduţ la Horezu.
  • Mai nou, Marian Bulgaru de la Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea, care încalcă legea îmbrăcând uniforma de poliţist local, dictează informaţii prin telefon. Omul, care are acces la camerele video din municipiu la orice oră, s-a obişnuit să anunţe preferenţial atunci când în Râmnic se întâmplă ceva. Dacă înainte nu avea nicio jenă în a prelua, fără aprobare, imaginile video de la dispeceratul Poliţiei Locale, acum se rezumă doar la a dicta informaţiile prin telefon. De ce nimeni nu ia măsuri împotriva acestui personaj? Pentru că, aşa cum mai anunţam şi cu alte ocazii, omul se pare că are o vastă arhivă video cu diferite personaje din municipiu (nu ştim cât de compromiţătoare sunt), el preluând imaginile de pe camerele video ale Poliţiei şi stocându-le în calculatorul personal. Nu ne-am mira să îl urmărească şi pe primarul Mircia Gutău în diferite zone ale oraşului, pentru că de metehnele vechi nu poţi scăpa aşa uşor.
  • Şi rămânem tot în curtea Poliţiei Locale din Râmnicu Vâlcea cu un scurt zvon savuros. Se pare că şeful instituţiei – Rândunel Bădescu – este total nemulţumit de atitudinea primarului Mircia Gutău la adresa sa. Edilul pare-se că nu se sfieşte să îl ia la şuturi pe Bădescu atunci când treburile nu merg bine şi astfel şeful Poliţiei Locale a ajuns să fie foarte stresat. Şi, ca urmare, a început să se plângă pe toată colţurile, bârfindu-l pe primarul Gutău.
  • Zilele trecute, pe la urechi ne-au ajuns informaţii destul de grave. Se pare că sunt avocaţi din Vâlcea care încasează bani de la clienţi fără a le tăia chitanţe. Mai mult, ulterior, apărătorii respectivi nici măcar nu au bunul simţ să se prezinte la procese, clienţii fiind lăsaţi cu buza umflată în faţa instanţei. Vom reveni cu amănunte picante!

* Informaţiile din această rubrică trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele făcând parte din categoria zvonurilor sau pamfletului.

loading...

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.