INCREDIBIL: 17.000 de euro, aruncați pe un vapor putrezit la CĂLIMĂNEȘTI. Achiziționat la preț de yacht. (Video)

„Mirajul Oltului”, un proiect care se anunta a fi  extraordinar. Un proiect care era destinat relansarii turismului din statiunea Calimanesti – Caciulata. Si, in final, s-a dovedit a fi un esec, iar, daca autoritatile nu intervin de urgenta, va ajunge ca „butoaiele” inutile de la Seaca.

Initial, proiectul a fost evaluat la 8 milioane de euro, jumătate din această sumă a fost alocată de UE, restul urmând să fie suportat de Consiliul Judeţean Vâlcea si Primaria Calimanesti. Trebuia finalizat in anul 2014, dar nici pana acum lucrarile nu sunt terminate. Si, totusi, nu asta este cea mai mare problema, ci faptul ca lucrarile au fost facute de mântuială, iar achizitiile in cadrul proiectului sunt pe cat de scumpe, pe atat de proaste.

Un caz concret? Ei bine, este vorba despre vaporaşul achiziţionat în cadrul proiectului „Mirajul Oltului”, care a costat nu mai putin de 17.000 de euro. Chipurile, ambarcațiunea urma să plimbe turiştii pe râul Olt, de la Căciulata, din zona Mănăstirii Cozia, până la barajul din Călimăneşti. Numai ca, cel mai probabil, acest lucru nu se va intampla, pentru ca vaporașul este deja intr-o stare avansata de degradare. Vicepresedintele Consiliului Judetean Valcea, Valer Tudor, sustine ca pretul achizitionarii este exorbitant, vaporul de la Calimanesti fiind cumparat la pret de yacht, in conditiile in care este doar o platforma amarata, care a mai si putrezit dupa ce a stat un an in apa.

In videoclipurile de mai jos puteti asculta declaratia vicepresedintelui CJ Valcea, dar si explicatia directorului de proiecte Carmen Alexandrescu:

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.