Preşedintele CAS Vâlcea, găsit incompatibil de ANI!

 

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea, Dumitru Hobeanu, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate, acest fapt fiind făcut public miercuri, 3 august 2016.

Astfel, Hobeanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie – 4 martie 2013 el deţinând, simultan, o funcție publică, dar şi funcţia de evaluator al Spitalului Orășenesc Tg. Bujor (în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor), realizând astfel venituri plătite de CoNAS în cuantum de 10.021 lei.

Mai mult, conform ANI, preşedintele CAS Vâlcea „s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 2011 – 2012, întrucât, simultan cu deținerea funcției publice, a exercitat și funcţii (agent de promovare si consultant) în alte domenii de activitate din sectorul privat care au avut legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deținute în aceeași perioadă, realizând venituri în cuantum de 4.285,12 lei”.

„Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităților sau instituțiilor publice” și respectiv dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HOBEANU DUMITRU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare” – precizează inspectorii ANI.

foto: curieruldevalcea.ro

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.